Recensie: Huis zonder einde van Daniëlle Bakhuis

Recensie: Huis zonder einde van Daniëlle BakhuisHet huis zonder einde by Danielle Bakhuis
on 13 oktober 2020
Genres: Horror
Pages: 136
Format: Hardcover
Goodreads

'Wat kijk je bang,' zegt het meisje. 'Je ziet eruit alsof je een geest ziet.'
Voor de derde keer vraag ik het en nu zonder te stotteren.
'Wie ben jij?'
Ik kijk in haar donkere, lege oogkassen. Ze houdt haar hoofd schuin en schenkt me een lieve glimlach.
'Je weet wie ik ben,' zegt het meisje. Haar stem is slepend, alsof de woorden aan elkaar plakken.
'Je hebt me drie keer opgeroepen.'

Iedereen in Westerdam weet het: het Woud van Westerdam moet je mijden zodra het donker is. ’s Nachts schijnen er vreemde, onverklaarbare dingen te gebeuren. Maar wanneer Samira en haar vrienden met Halloween de unieke kans krijgen om in het verlaten landhuis te kijken, wint de nieuwsgierigheid het van de angst. Ze zijn gewaarschuwd: wie te lang in het huis blijft, begint dingen te zien die er niet zijn…

Van de auteur van De eliminatie, De executie en Clownsnacht:

De eerste indruk:

Ten eerste wordt ik al blij van de cover! Lekker creepy en daar hou ik van als het om horror boeken gaat. Daarbij weet ik al dat er urban legends in dit verhaal zijn verwerkt en dat is iets wat ik ook echt heel tof vind.

Mijn mening:

Ik las dit boek in één avond uit! Ik begon er in en wilde ondanks de waarschuwing voorin niet meer stoppen.

En laat ik beginnen met die waarschuwing, in het vorige boek Clownsnacht zat ook een brief voorin en wat ik daar heel tof aan vind is dat het meteen de toon van het boek zet. Het brengt je meteen in de juiste sfeer.

Dit boek had dat dus ook en ik vond het zo tof! Ik heb er natuurlijk niet naar geluisterd want zo eigenwijs ben ik wel, maar ik vind dat dus echt een gave toevoeging. Ik heb mijn naam nog niet ingevuld, hopelijk komen er ooit weer signeersessies en dan laat ik hem mooi daar signeren net zoals bij clownsnacht.

Wat ik heel goed vind aan dit boek is dat het je aan het twijfelen brengt. Kijk horror omdat het goor is kan leuk zijn, maar dit soort subtiele dingen vind ik dan weer onwijs tof. Want hoe zit het nu precies aan het einde? Ik ga natuurlijk niet verklappen wat het einde is, maar ik weet wel dat het mij nog steeds niet met rust gelaten heeft.

Maar goed niet alleen het einde is super tof natuurlijk, want ook het begin van dit boek is echt heel erg goed gedaan. Je wil weten wat er toch precies aan de hand is met de vader van Samira. Maar dat vergeet je al snel als je voor het eerst het huis ontmoet en de anderen die het huis binnen zullen gaan.

Vervolgens in het huis is het echt belangrijk dat je niet snel bang bent want het begint meteen goed! Ik wil zoveel vertellen, maar geen spoilers geven haha. Maar ik ben echt onder de indruk van dit verhaal. Het hele huis is echt heel eng! Ik ben zelf best vaak naar de Fright nights geweest van Walibi Holland en die zijn echt eng geloof me! Maar het huis in dit boek doet daar absoluut niet voor onder. Het had voor mij echt dezelfde sfeer en ook hier was ik telkens bang dat er iets zou opduiken uit één of andere donkere hoek.

Laat je ook niet tegenhouden door het feit dat het een jeugdhorror is want geloof me daar merk je helemaal niks van als je het leest!

Ow ja en nog even complimenten voor de auteur hoor, ik vind Danielle Bakhuis oprecht één van de leukste Nederlandse auteurs die er is. Ik had haar ook nog een berichtje gestuurd via Instagram en kreeg zo’n leuke reactie terug. Dus zet ook gewoon even deze auteur bovenaan je lijstje van favoriete auteurs.

Mijn conclusie:

Dit is echt een ontzettend tof boek! Het is eng, spannend, mysterieus en aaaah dat einde laat me niet los hoor!

Author

annabel@hetlevenvaneenboekenworm.nl

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

WWW Wednesday

28 oktober 2020

%d bloggers liken dit: