Review: Harry Potter and the Half blood prince van J.K. Rowling

Review Banner goed

Titel: Harry Potter and the half blood prince
Auteur:
J.K. Rowling
Pagina’s:
652
Taal:
Engels
Uitgever:
Scholastic

Het verhaal:

It is the middle of the summer, but there is an unseasonal mist pressing against the windowpanes. Harry Potter is waiting nervously in his bedroom at the Dursleys’ house in Privet Drive for a visit from Professor Dumbledore himself. One of the last times he saw the Headmaster was in a fierce one-to-one duel with Lord Voldemort, and Harry can’t quite believe that Professor Dumbledore will actually appear at the Dursleys’ of all places. Why is the Professor coming to visit him now? What is it that cannot wait until Harry returns to Hogwarts in a few weeks’ time? Harry’s sixth year at Hogwarts has already got off to an unusual start, as the worlds of Muggle and magic start to intertwine…

J.K. Rowling charts Harry Potter’s latest adventures in his sixth year at Hogwarts with consummate skill and in breathtaking fashion  ( van: Goodreads )

Mijn review:

Het verhaal algemeen:

Eigenlijk had dit boek net zo goed The deathly hollows part 1 kunnen heten, zo passend zijn boek dit boek en het volgende boek bij elkaar. Hier begint het echte gevecht met Voldermort eigenlijk al. Je weet dat Draco voor een onmogelijke opdracht staat, je leert over de Deathly hollows en samen met Perkamentus ga je op avontuur.

Je merkt in dit boek al dat de lessen op school een minder grote rol spelen in het verhaal dan in de eerdere boeken. Ook al is er één belangrijk punt namelijk het boek van de halfbloed prins, wie is dat en waarom heeft hij het boek achter gelaten?

Om eerlijk te zijn vind ik dit één van de minder leuke boeken in de serie, het is één grote opbouw naar de grote finale die in boek zeven plaats vind. Al heeft dit boek ook weer een hartverscheurend einde dat ik de eerste keer dat ik dit boek las echt niet aan zag komen.

De personages:

Een belangrijk personage in dit boek is professor Slughorn, door zijn gedachten te lezen komt Harry er achter wat Voldermort gedaan heeft. Hij is eigenlijk ook het enige personage van belang dat er bij komt in dit boek. Eigenlijk is dat ook wel goed aangezien je zo dicht op het einde niet teveel nieuwe personages meer wil leren kennen. Tenzij ze echt iets aan het verhaal toevoegen.

Rating:

Het boek in de serie dat ik op het einde na, toch wat minder leuk vind dan de rest van de serie.

four stars

Author

annabel@hetlevenvaneenboekenworm.nl

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Tipje van de sluier dinsdag

23 december 2014

%d bloggers liken dit: