Horror book tag

Aan het begin van de maand plaatste Geekish.nl de ultieme horror book tag en als groot fan van alles wat horror is wilde ik deze natuurlijk graag invullen. Ik heb deze tag eigenlijk ook alleen maar ingevuld met enge en creepy boeken. Laten we snel beginnen!

Freddy Krueger: Het boek van je dromen.

A nightmare on Elmstreet was mijn eerste echte horrorfilm. Ik heb nachtenlang niet kunnen slapen, want deze creep komt naar je toe in je dromen. Maar het is nog steeds één van mijn meest favoriete horrorfilms. Ik heb een aantal jaar geleden de man die Freddy Krueger speelt ook mogen ontmoeten op comic con en het was echt zo tof!!

Maar goed het boek van mijn dromen, een vervolg op Into the drowning deep, dit boek was zo ongelooflijk goed! Het verhaal zo beklemmend en spannend want je zit op een schip midden op zee en je kan nergens heen. Dat is voor mij al naar genoeg, maar gooi er ook nog killer mermaids bij en je hebt een fantastisch boek!

Jason Voorhees: Een boek met een bijzondere moeder. 

Nu heb ik maar 1 film gezien uit deze reeks en uiteindelijk ook Freddy vs. Jason ( team Freddy hier hoor! ) maar ik ben wel echt fan van de oude slasherfilms.

Ik heb hier voor het boek Horrid gekozen, dit boek heb ik pas gelezen en was echt heel erg tof! Maar de moeder van dit verhaal is nogal vaag, want waarom wilde ze niet terug naar dat huis en wat is daar gebeurd?

Michael Myers: Je favo boekenserie met veel delen. 

Halloween is ergens natuurlijk de ultimate halloween film haha. Ik heb een aantal delen gezien maar niet allemaal. Ik heb namelijk een man die helemaal niet van horror houd dus die kijkt het niet mee. Nu vind ik het prima om alleen te kijken maar ja zoveel films, zo weinig tijd net als met boeken haha.

Ik heb gekozen voor The enemy serie van Charlie Higson, deze serie heeft 7 boeken en een novella. Ze spelen zich af in mijn favoriete stad Londen en er zijn zombies. Eigenlijk de perfecte combinatie voor mij! Ik vond deze serie echt fantastisch, een ziekte verspreid zich onder iedereen boven de 14, en alle kinderen en jongeren moeten dus zien te overleven in Londen. Je komt heel veel bekende plaatsen tegen en het is echt nog steeds één van mijn meest favoriete series.

Ghostface: Je favoriete horrorboek of -verhaal.

Ik ben nog van de leeftijd dat ik de eerste scream film in de bioscoop heb gezien haha. Wat vond ik het spannend en wat heb ik uiteindelijk genoten van deze filmreeks. Ik kan dan ook niet wachten op het nieuwe deel, helaas duurt dat nog wel even, maar wel met de oude cast!

Ik heb gekozen voor Into the drowning deep, dit boek heeft me echt weggeblazen of verzopen eigenlijk aangezien het op zee afspeelt. Een groep onderzoekers gaat onderzoeken wat er gebeurd is met de mensen die een mocumentary wilde maken over de Mariana Trench en de zeemeerminnen die daar zouden leven. Echt dit boek heeft zo’n enorm goede sfeer dat je eigenlijk niet anders kan dan gewoon lezen en je mee laten voeren door het verhaal. En laat je niet in de war brengen door het woord zeemeerminnen want deze meerminnen zijn niet zo leuk als Ariel!

Norman Bates: Een boek met een gave plottwist.

Psycho is echt een klassieker, ik moet eerlijk bekennen dat ik het boek niet gelezen heb, maar de filmversie met Christian Bale wel meerdere malen heb gezien. Ik ben ook ooit begonnen aan Bates motel maar dat heb ik niet afgemaakt.

Ik heb hier gekozen voor Huis zonder einde van Daniëlle Bakhuis. Dit boek was echt zo goed!! En de plottwist is er eentje die ik op geen enkele manier zag aankomen. Ik kan dan ook niet wachten om te zien wat Daniëlle nog meer voor ons in petto heeft.

Chucky: Je favoriete kinderboek.

Chucky, echt nu nog nachtmerries van die pop en het ergste? Mijn drie meiden vinden de attractie it’s a small world in Disneyland fantastisch en die poppen lijken allemaal op chucky nou ja een soort van haha. Ik kan me nog herinneren dat ik als te klein  meisje een reclame zag van deze film en spontaan alle knuffels met glazen ogen uit mijn kamer wilde hebben!

Hier heb ik gekozen voor De griezelbus van Paul van Loon, ik heb dit boek zo vaak gelezen! Ik heb de auteur ook ontmoet als kind in de bibliotheek. Ik was vroeger al een groot fan van griezelen.

Jack Torrance: Een boek over schrijven of een schrijver. 

The shining is echt een classic onder de horrorfilms. Ik heb hem ook meerdere malen gezien, wederom het boek nog niet gelezen haha.

Ik heb gekozen voor Klll Creek, dit boek gaat over een groep schrijvers die een schrijvers retreat hebben in een huis waarvan zegt dat het er spookt. Alle auteurs schrijven ook horror boeken en hopen daar weer inspiratie op te doen. Ik heb dit boek echt een aantal keer weg moeten leggen omdat ik anders niet zou kunnen slapen.

Leatherface: prachtige gebonden editie in je kast.

Leahterface is ook zo’n classic en ook deze heb ik gezien, ik ben ook een aantal keer naar de fright nights geweest in Walibi Holland en daar is altijd wel een gek met een kettingzaag.

Ik heb hier gekozen voor Pan’s labyrinth. ik heb het boek nog niet gelezen helaas, maar de film wel gezien en die vond ik echt heel erg mooi!

Candyman: Je favoriete snack tijdens het lezen.

Candyman is een film die ik ook echt een hele tijd geleden in heb gezien, ik kan me er niet zo heel veel meer van herinneren. Maar ik krijg een herkansing, want er komt een remake van!

Mijn favoriete snack is chocolade, ik hou van chocolade, chocolade in elke vorm behalve over rozijntjes dat vind ik vies haha.

Xenomorph: je favoriete horrorwezen of personage.

Ik heb de eerste Alien film gezien en ik vond het echt een hele creepy film!

Er zijn er zoveel, vampiers, zombies, weerwolven en nog veel meer. Mijn favoriete monsters zijn zombies, laten we eerlijk zijn zo’n grote groep ondoden die je insluiten brrr. Maar ik hou er echt van!

 

Ik vond het echt een geweldige tag om in te vullen!!!

 

Author

annabel@hetlevenvaneenboekenworm.nl

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

WWW Wednesday

28 oktober 2020

%d bloggers liken dit: