Top 10 boeken die ik gelezen heb dit jaar.

Ik heb dit jaar heel veel toffe boeken gelezen en het maken van een top 10 was dan ook niet makkelijk. Maar ik heb toch 10 boeken uitgekozen die ik dit jaar gelezen heb die ik echt heel erg tof vond! De boeken staan niet in volgorde, ze zijn alle 10 fantastisch!

Als eerste The invisible life of Addie LaRue van V.E. Schwab, dit boek heeft me echt een beetje omver geblazen! Ik vond het zo’n ontzettend gaaf boek en ik weet zeker dat ik dit boek nog eens ga herlezen want ik weet zeker dat je telkens weer nieuwe dingen ontdekt.

Eén van mijn favoriete auteurs is Rebecca Yarros en dit jaar kwam ze met twee boeken. Beide hadden in deze lijst kunnen staan maar omdat ik hier echt voor fysieke boeken heb gekozen, ga ik hier dus voor Great and precious things, ik mocht dit boek als ARC lezen en wow wat was het weer ontzettend tof! Het was mooi, emotioneel, romantisch, echt alles wat ik verwacht van een boek van deze auteur.

Een boek dat ook heel tof was, was Girls save the world in this one, wat een ontzettend tof boek was dit! Het speelt zich af op een conventie voor een zombie serie en dan zijn er echte zombies! Ik heb echt enorm genoten van dit boek, vooral omdat het om vriendschap gaat, bad ass vrouwelijke hoofdpersonages heeft en het precies aansluit bij mijn geeky hart. Want ik hou van conventies en zombie boeken!

Monstrous heart is een boek dat ik misschien niet zo snel gelezen zou hebben, maar ik zag de cover, las de beschrijving en besloot de gok te wagen. Ik ben altijd een beetje bang dat een boek als deze me net niet weet te pakken. Maar niets is minder waar, want wow dit boek was echt heel erg goed! Ik vond het spannend en mooi geschreven en ik zag op instagram dat er een soort vervolg komt en ik ben heel benieuwd of ik die net zo goed ga vinden.

The bone crier’s moon zat in de owlcrate, dit boek ziet er al prachtig uit, maar de inhoud is net zo tof. Het is gebaseerd op de legende van de woman in white en ik vind dat dus een hele toffe legende. Ik heb echt genoten van dit boek, met toffe personages en een heel spannend verhaal. Ik zit dan ook echt met smart te wachten op het tweede deel!

De queen van de dark romance is voor mij toch wel Tillie Cole, ik ben bezig met haar Hades Hangmen serie maar besloot ook de novella te lezen voor haar andere dark romance serie genaamd The fallen genesis en jeetje dit is echt heel heftig! Toen ik haar ontmoette op RARE vertelde ik dat Sick Fux mijn eerste boek van haar was en dat ik nog nooit zoiets had gelezen. Ze vertelde toen al dat deze serie nog heftiger is en dat geloof ik meteen. De serie heeft een cover update gehad, dus ja dit boek zal ik waarschijnlijk gaan vervangen.

Adrienne Young is sinds Sky in the deep wel één van mijn favoriete auteurs en ik was dan ook heel benieuwd naar Fable, omdat het heel anders klonk dan sky in the deep. Het is ook heel anders, maar het element wat ik zo tof vind aan dit boek: een bad ass female lead zit ook in dit boek. En kijk die cover die is toch ook prachtig! Ik ben heel benieuwd wat er in het tweede deel gaat gebeuren.

Kingdom of the wicked is een boek dat ik vrij kort geleden gelezen heb. Het hele concept over de 7 dodelijke zonden als prinsen klonk al heel tof. Gelukkig was de uitwerking hiervan ook echt heel erg gaaf! Ik ben heel benieuwd hoe dit verder gaat en het heeft me meteen ook nieuwsgierig gemaakt naar haar andere boeken.

Dan nog een keer Tillie Cole want ik las het derde deel in de Hades hangmen serie: Souls unfractured en wow ik snap de liefde voor Flame nu helemaal want wat een rollercoaster van een boek was dit zeg! ik heb echt zo vaak op het puntje van mijn stoel gezeten, gehuild en genoten van de interactie tussen Flame en Maddie. Het was echt een fantastisch boek en ik ben bang om verder te gaan met de serie omdat het volgende boek over mijn minst favoriete personage gaat en ik gewoon niet denk dat het op kan tegen dit deel.

Een serie die ik vorig jaar ontdekte was The bromance book club, ik heb dit jaar het tweede deel gelezen en wat was hij weer tof! Het is zo’n leuke serie vol met momenten dat je hardop lacht maar ook momenten die je echt raken. Ik heb deel drie al wel in de kast staan en hoop die in 2021 te lezen. Dan komt ook het vierde boek uit, dit boek gaat over de Rus en ik kan niet wachten om over hem te lezen.

Wat is jouw favoriete boek van 2020?

Author

annabel@hetlevenvaneenboekenworm.nl

Comments

29 december 2020 at 22:04

Moet mijn top 10 nog maken en artikel ervan maken.9 januari 2021 at 20:17

Hihi, ik heb het mezelf makkelijker gemaakt door een 20 favoriete boeken van 2020 post van te maken. Maar hij moet nog wel verschijnen. 🙂Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Unboxing owlcrate November

22 december 2020

WWW Wednesday

30 december 2020

%d bloggers liken dit: