Hoe corona mijn leesgewoontes veranderde.

Ik denk dat we inmiddels allemaal wel weten dat er Corona is, de media draait alleen nog maar hier om en het lijkt of alles in de wereld stil staat vanwege deze pandemie. Nee dat gaat geen artikel worden over Corona, of ik er wel of niet in geloof, of wat dan ook. Maar er is één ding waar Corona bij mij heel veel invloed op heeft gehad en dat is lezen! ( nou ja meerdere dingen maar dit is wat ik nu wil bespreken haha )

Ik lees veel minder dan voor Corona ons leven overnam. Bij veel mensen zie ik dat ze door boeken heen vliegen en veel meer lezen. Maar bij mij heeft het een heel ander effect. Ik kan me moeilijk concentreren op boeken, ik ben snel afgeleid en feit dat de kinderen thuis zitten en ik ze moet ondersteunen bij school helpt ook absoluut niet. Ik zou graag meer willen lezen, ik probeer mezelf ook voor te nemen bepaalde momenten op de dag te lezen maar vaak lukt het gewoon niet. Ik ben inmiddels al zoveel boeken gestart die ik weer weggelegd heb omdat ik niet de aandacht aan het boek kon geven die het nodig had.

Ik loop nu al achter op mijn reading challenge van dit jaar, ik maak me er niet druk om maar als ik dan kijk naar het begin van vorig jaar toen startte ik mijn vierde boek al! Op dit moment lees ik een middle grade boek, dat is het een boek dat me nog enigszins bij de les houd gelukkig.

Ik vind het echt ontzettend jammer dat het zoveel invloed heeft op mijn leesbeleving, want lezen was vaak mijn escape, mijn momentje voor mezelf.

Hoe heeft het jouw leesgewoontes veranderd?

Author

annabel@hetlevenvaneenboekenworm.nl

Comments

14 januari 2021 at 13:20

Ja lees stuk minder. Ook weer nieuwe ideeën opgedaan en kans gewaagd om eigen domein en host te nemen.15 januari 2021 at 07:50

Bij mij is het echt in vlagen. Het ene moment kan ik echt verdwijnen in een boek en het andere ben ik tijdens het lezen met iets anders bezig in mijn hoofd en neem ik niks op van wat ik lees. Lastig.
Bij mij helpt het soms met het opzetten van sfeergeluiden, zoals vogels of klaterend watr, om een sfeer op te wekken. Misschien een tip?Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Reading challenges

15 januari 2021

%d bloggers liken dit: