Recensie: Elle & Darcy van Alexandria Bellefleur

Recensie: Elle & Darcy van Alexandria BellefleurElle & Darcy on 1 december 2020
Genres: romance
Pages: 352
Format: paperback
Goodreads

Opposites attract in deze hartverwarmende queer rom-com

Alexandria Bellefleur bewijst zich met Elle & Darcy de nieuwe ster in romcomland! Na een verschrikkelijke date besluiten Elle en Darcy dat ze nooit meer afspreken. Ze zijn te verschillend: Elle is een dromerige Twitter-astrologe die op zoek is naar haar soulmate, Darcy is een no-nonsense actuaris die niet van verassingen houdt. Ze nemen afscheid, maar niet voor lang. Darcy wordt gek van haar bemoeizuchtige broer die matchmaker speelt en doet Elle een voorstel: tot oudejaarsavond doen ze alsof ze een relatie hebben. Daarna hoeven ze niets meer met elkaar te maken te hebben. Maar hoe eindigt het toneelstukje als de gevoelens echt worden? Een heerlijk verhaal over twee vrouwen die mijlenver van elkaar afstaan, maar langzaam voor elkaar vallen. Elle & Darcy is de debuutroman van Alexandria Bellefleur.

De eerste indruk:

Ik vind de cover echt heel leuk, ik hou van getekende covers. Natuurlijk is niet elke stijl de stijl die ik leuk vind, maar deze vind ik heel erg passend voor het boek.

Mijn mening:

Wat mij opvalt is dat je in de romance boeken veel boeken kan vinden waarin twee mannen een romance beleven, maar dat er relatief weinig boeken zijn met twee vrouwen. Wat natuurlijk wel echt jammer is.

Ik lees best veel romance boeken, daarom ben ik vaak een beetje bang dat vooral als het een traditioneel gepubliceerd boek is, deze zo voorspelbaar is dat ik het al snel niet leuk meer vind om te lezen. Het gevaar is dan dat het te voorspelbaar wordt.En in zekere zin is het verloop van dit verhaal natuurlijk ook best een beetje voorspelbaar, romance volgt vaak een patroon en dat heeft dit boek ook gedaan. Maar ik vond het wel een super leuk verhaal!

Ik ben zelf ook echt wel geïnteresseerd in astrologie en in dit boek is Elle een astroloog met een bekende website en twitter feed. Nu is twitter misschien niet meteen meer het soort social media dat heel erg in is maar dat maakte voor dit boek echt niks uit.

Ik vind de eerste ontmoeting tussen Elle & Darcy denk ik net zo pijnlijk als Elle, maar ik had ook echt met haar te doen. Ze had zo haar best gedaan, maar zoveel dingen die mis gingen. Ik ben sowieso fan van het fake dating verhaal, dat zorgt meestal voor spanning en ook veel grappige momenten juist omdat ze elkaar helemaal niet zo goed kennen.

De chemie tussen Elle & Darcy is wel heel duidelijk aanwezig en ik heb zo vaak gedacht: Zeg nou tegen elkaar wat jullie echt van elkaar vinden! Dat is natuurlijk ook wel hoe het altijd gaat bij dit soort boeken, Maar als lezer kan het je soms wel frustreren, omdat jij wel weet hoe beide personages zich voelen. Wat ik vooral heel leuk vind aan Elle & Darcy is dat ze echt elkaars tegenpolen zijn. Dat zorgt ook voor veel grappige situaties. Waar Elle veel waarde hecht aan horoscopen heeft Darcy dat helemaal niet.  Ik ga natuurlijk niet het einde verklappen want daarvoor moet je echt zelf het boek gaan lezen.

Mijn conclusie:

Dit is echt een heerlijk boek om in weg te duiken en je onder te dompelen in de wereld van Elle & Darcy. Ik raad aan een pot thee te zetten, een lekker snack bij de hand te hebben en ook tissues is geen overbodige luxe!

Author

annabel@hetlevenvaneenboekenworm.nl

Comments

4 februari 2021 at 11:05

Ik vond dit ook zo’n heerlijk boek!Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

WWW Wednesday

3 februari 2021

%d bloggers liken dit: