Recensie: The things we leave unfinished van Rebecca Yarros

Recensie: The things we leave unfinished van Rebecca YarrosThe things we leave unfinished by Rebecca Yarros
Published by Entangled: Almara on 23 februari 2021
Genres: romance
Pages: 400
Format: e-book
Goodreads

Twenty-eight-year-old Georgia Stanton has to start over after she gave up almost everything in a brutal divorce—the New York house, the friends, and her pride. Now back home at her late great-grandmother’s estate in Colorado, she finds herself face-to-face with Noah Harrison, the bestselling author of a million books where the cover is always people nearly kissing. He’s just as arrogant in person as in interviews, and she’ll be damned if the good-looking writer of love stories thinks he’s the one to finish her grandmother’s final novel…even if the publisher swears he’s the perfect fit.

Noah is at the pinnacle of his career. With book and movie deals galore, there isn’t much the “golden boy” of modern fiction hasn’t accomplished. But he can’t walk away from what might be the best book of the century—the one his idol, Scarlett Stanton, left unfinished. Coming up with a fitting ending for the legendary author is one thing, but dealing with her beautiful, stubborn, cynical great-granddaughter, Georgia, is quite another.

But as they read Scarlett’s words in both the manuscript and her box of letters, they start to realize why Scarlett never finished the book—it’s based on her real-life romance with a World War II pilot, and the ending isn’t a happy one. Georgia knows all too well that love never works out, and while the chemistry and connection between her and Noah is undeniable, she’s as determined as ever to learn from her great-grandmother’s mistakes—even if it means destroying Noah’s career.

Ik heb een recensie exemplaar ontvangen in ruil voor een eerlijke recensie

De eerste indruk:

Tja het is Rebecca Yarros en eigenlijk hoef ik niet meer te weten, zodra zij een boek uitbrengt wil ik het lezen zo simpel is het.

Mijn mening:

Zelf vind Rebecca dit het beste boek dat ze geschreven heeft en ik kan het daar alleen maar mee eens zijn. Wat een prachtig verhaal, of eigenlijk verhalen, want het speelt zich gedeeltelijk af tijdens de tweede wereldoorlog en gedeeltelijk in de  huidige tijd.

Vanaf het eerste moment is de chemie tussen Georgia en Noah al zo goed te voelen, tenminste voor ons als lezers, want zij zelf ( vooral Georgia ) denken daar heel anders over. Ik vond hun verhaal zo leuk om te lezen, hoe Georgia zichzelf weer terug vind na haar scheiding en hoe Noah voor het eerst het gevoel heeft dat dit wel eens de ware zou kunnen zijn. De opmerkingen over en weer naar elkaar zijn echt zo heerlijk om te lezen, maar het verhaal van Georgia is er ook één met verdriet en pijn en ook dat wordt echt heel goed beschreven, maar dat had ik ook niet anders verwacht van Rebecca.

Het verhaal in de tweede wereldoorlog is het liefdesverhaal van Scarlett ( de overgroot oma van Georgia ) en Jameson is ook zo mooi en zo natuurlijk. Maar elke keer als ik een hoofdstuk tussen hen begon was ik bang, want laten we eerlijk zijn we hebben het hier over Rebecca en als er één auteur is die me aan het huilen krijgt is zij het wel.

De manier waarop de verhalen samenkomen is echt heel goed gedaan, ik ben bij twee tijdlijnen altijd een beetje bang dat ik in de war raak, maar dat gebeurde hier absoluut niet. Je merkt dat Rebecca schrijft vanuit haar hart, dat ze weet waar ze over schrijft, dat voel je echt in elke zin .

Zoals ik in het begin al heb gezegd, dit is mijn favoriete boek van Rebecca Yarros, Ik kan niet wachten om hem gewoon nog een keer te herlezen.

Mijn conclusie:

Wat een fantastisch boek, alles zit erin, liefde, blijdschap, verdriet en allemaal weer geschreven zoals we gewend zijn van Rebecca. Ow ja en voor de mensen die het zich afvragen: Ja ik heb gehuild!

Author

annabel@hetlevenvaneenboekenworm.nl

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

%d bloggers liken dit: