Waarom bloggen niet meer zo lekker gaat

Hoewel lezen langzaam aan weer wat beter gaat, valt het bloggen echt in een gat. Ik plaats hier en daar wat dingen waar ik me voor opgegeven heb, maar echt tijd maken om te bloggen doe ik op dit moment helemaal niet. En dat heeft meerdere redenen, ten eerste gaat het gewoon mentaal allemaal niet echt fijn, ik heb een aantal weken geleden de diagnose ADHD gehad, wat geen verassing was. Maar er is natuurlijk ook een reden dat ik me heb laten testen. En dat is omdat ik gewoon keihard tegen een muur aan liep.

Ik deed niks, had nergens zin in, een kort lontje naar mijn kinderen en anderen in mijn omgeving en slapen? Wat is dat? Dat alles bij elkaar zorgde er al voor dat lezen niet lekker ging, maar ook het bloggen werd steeds minder, ik had er geen zin meer in en ook totaal geen inspiratie.

Dat is ook meteen het tweede punt: Inspiratie, waar ik eerst wel honderd ideeën had, heb ik er nu geen, nul, zero. Ik heb geen idee meer waar ik nog over kan bloggen, wat leuk is en ook een beetje anders dan alle andere blogs die er zijn. Maar ik weet het gewoon echt even niet. Ik heb er zelfs aan gedacht om helemaal te stoppen met bloggen, maar ergens vind ik dat dan ook weer zonde. Ik heb hier zoveel tijd ingestopt en zoveel plezier aan gehad, het dan nu zomaar opgeven voelt ook niet goed. Maar het betekend wel dat bloggen inconsistent is nu en dat ik ook niet denk dat lezers daar heel blij van worden.

Moet ik dan een andere weg in slaan en me minder focussen op alleen boeken ( wat ik al wel een beetje deed ) en me meer focussen op mijn alledaagse leven en waar ik tegenaan loop? Ik weet het eigenlijk gewoon niet zo heel erg goed.

Dus misschien eens de vraag bij jullie als lezer leggen, wat zouden jullie willen zien op mijn blog? Helemaal gefocust op boeken of juist meer op andere onderwerpen? Zoals mijn moederschap, mijn ADHD diagnose en wat dit voor mij betekend in mijn dagelijks leven? Ik zal er op Instagram eens een poll of twee of drie uitgooien om te kijken wat jullie willen zien.

Ik ben bijvoorbeeld ook en aantal tekencursussen aan het volgen, vinden jullie het leuk als ik daar meer van laat zien hier en er meer over vertel?

 

Anyway voor nu is dit het wel, ik duik weer even onder en ga er eens goed over nadenken!

Author

annabel@hetlevenvaneenboekenworm.nl

Comments

11 maart 2021 at 13:15

Probeer achter te komen wat je zelf wilt met je blog.
Vul het in zoals jij het echt wilt.
Je doet het goed. Je blog blijft er wel.
Neem je tijd jezelf terug te vinden.11 maart 2021 at 14:44

Lieve Annabel. Geef jezelf de tijd. Geef jezelf de ruimte. Geef jezelf de rust.
Ik herken de muur, het korte lontje en al het andere, want ik sta stil vanwege een burn-out.
Schrijf voor je blog wat er uit je vingers vloeit. En is dat niks, dan is dat even zo. Bloggen kost nu eenmaal ook best wat energie en als je er nu ook geen energie uit haalt dat moet je het ook lekker laten lopen. Je bent al een tijdje onderdeel van de blog wereld en de mensen die hier komen lopen niet weg als je het wat moeilijker hebt. <3

En hopelijk gaat de zon snel weer schijnen en helpt dat ons beide ook een beetje. Je hebt mij op fb dus als je frustratie of wat dan ook wil of moet dumpen dan mag dat altijd.15 maart 2021 at 10:19

Ik ben het helemaal eens met zowel Amanda als Annemieke. Doe het rustig aan, neem de tijd die je nog hebt en probeer te achterhalen waar jij zelf het liefst over wil bloggen. De mensen die je volgen doen dat grotendeels omdat ze van de persoon achter de schermen houden. Zij hebben dus liever dat je goed voor jezelf zorgt én datgene doet wat jou het gelukkigste maakt. Even niets doen en je batterijen weer opladen, over andere zaken gaan bloggen omdat je interesses gevarieerder worden, … Zelf ben ik ook anders beginnen bloggen. Vooral qua frequentie en het feit dat ik me al een hele tijd niet meer aan een planning hou zorgen ervoor dat ik het graag blijf doen en dat lijkt me het belangrijkste. Inspiratie is er hier nog voldoende maar de energie niet en bloggen vraagt energie. Dus soms is het gewoon kiezen waarvoor ik wel/niet de energie kan vinden op dat moment. Vroeger zou ik me geforceerd hebben maar nu doe ik dat veel minder en op langere termijn is dat volgens mij het beste. Ik weet dat een offline date er niet meteen inzit maar je mag me altijd een berichtje sturen hé.Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

%d bloggers liken dit: