De korte verhalen op Pottermore

harry potter maand

Ik heb jullie al verteld dat ik me heb aangemeld op Pottermore, nu zijn daar ook een aantal korte verhalen op verschenen. Nu ga ik eerlijk bekennen dat ik ze nog niet allemaal gelezen heb, maar ik ga jullie toch vertellen wat ik van het hele concept vind haha.

Natuurlijk is het hartstikke leuk om wat meer achtergrond verhalen te lezen over de verschillende personages. Maar ik vind het wel jammer dat het dan weer op Pottermore is, aangezien niet iedereen zich daar aangemeld heeft. En zoals ik al in mijn vorige stuk over Pottermore heb geschreven is het redelijk lastig om nog een gebruikersnaam te verzinnen die nog niet in gebruik is. Daarbij zijn er ook gewoon Harry Potter fans die geen account aan willen maken, maakt ze dit minder fan? Ik vind van niet, het is een keuze of je dit wel of niet wil. Maar als je de extra verhalen wil lezen moet je wel.

Zoals je misschien uit bovenstaande stuk op kan maken ben ik niet echt fan van het idee. Als je het mij vraagt had ik het leuker gevonden als iedereen de verhalen had kunnen lezen gewoon via de website van J.K. Rowling zelf bijvoorbeeld. Of zoals nu zoveel gebeurd een novella waarin de extra verhalen staan. Op deze manier heeft iedereen de kans ze te lezen en met een beetje geluk ( en kom op het is Harry Potter dus waarschijnlijk wel ) wordt deze novella dan ook vertaald in het Nederlands en kunnen ook mensen die niet zo goed zijn in het Engels het ook lezen.

Maar zijn de verhalen wel lang genoeg voor een novella? Dat kun je je dan afvragen, om heel eerlijk te zijn denk ik niet. Het zijn meer een soort van voetnoten dan dat het echt verhalen zijn, tenminste wat ik tot nu gelezen heb. Maar dat neemt niet weg dat het niet leuk is om te lezen.

Voor je de verhalen kunt lezen krijg je ook nog een raadsel om op te lossen, nu vind ik mezelf een redelijk groot Harry Potter fan en zijn de raadsels niet heel moeilijk maar zo voelt het niet echt als een cadeautje. Je moet het ten eerste verdienen door een account aan te maken wat al niet gemakkelijk meer is en daarna ook nog raadsels gaan oplossen voor je meestal een verhaal krijgt van een halve pagina.

Mijn conclusie van dit verhaal, ik vind het niet de moeite waard om daarvoor een account aan te maken.

Author

annabel@hetlevenvaneenboekenworm.nl

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

%d bloggers liken dit: