Recensie: Dear Love, I hate you van Eliah Greenwood

Recensie: Dear Love, I hate you van Eliah GreenwoodDear Love, I hate you by Eliah Greenwood
on 12 maart 2021
Genres: romance
Pages: 535
Format: e-book
Goodreads

He wasn’t supposed to find it—no one was. And he definitely wasn’t supposed to answer it.

We end up talking through letters and sticky notes in a book. One sticky note. Two sticky notes. Ten sticky notes. All baring our darkest, deepest secrets.

It’s all fun and games until I find out who my pen pal is...

Xavier Emery. King of my basketball-obsessed town, my childhood bully, and the guy I am in grave danger of falling in love with.

But the rules were clear: we can never know who we’re talking to, and the confessions can never, ever get out. Seriously. It would destroy lives.

Fine by me. Even if Mr. Popular does find out his confidant is little old me, it’s not like he’d ever love me back…

Right?

ik heb een recensie exemplaar ontvangen in ruil voor een eerlijke recensie

De eerste indruk:

De titel spreekt me heel erg aan, Dear love, I hate you. Oke dat is lekker tegenstrijdig! Ook de beschrijving van het verhaal: Secret penpals is iets wat mij meteen aanspreekt.

Mijn mening:

Ik moet zeggen dat ik eventjes nodig had om in het boek te komen, ik was niet meteen verkocht toen ik het begon te lezen. Maar vanaf het moment dat de personages echt geheimen met elkaar gaan delen zonder te weten wie de ander is was ik echt verkocht.

Het verhaal is echt heel tof, de personages zijn echt goed uitgewerkt. Zelfs de personages om Aveena en Xavier heen zijn goed uitgewerkt en voelen al snel al bekende. Vooral Aveena vond ik een interessant personage, haar verhaal was mooi en emotioneel. Wat ik ook tof vond aan dit boek, hoewel het een soort enemies to lovers is, is Xavier absoluut geen bad boy. Het is niet zo dat ze uit twee totaal verschillende werelden komen. Ze zijn wel verschillend in karakter, maar hebben ook meer gemeen dan ze denken.

Ik ben een sucker voor secret romance verhalen, twee mensen die elkaar leren kennen via briefjes en in dit geval later via app berichtjes is echt wel een trope die ik leuk vind. Ik heb dan ook echt genoten van hun briefjes en berichtjes over en weer. Natuurlijk weten wij al wie ze zijn maar het maakt het verhaal juist nog leuker.

Wat ik ook fijn vond aan dit boek is dat het is geschreven vanuit beide personages, zo weet je hoe beide zich voelen en hoe ze denken over bepaalde situaties en gebeurtenissen. Zonder teveel te spoilen zit er wel een mooie plottwist in en ik ben heel benieuwd of we ook nog de verhalen van de andere personages mogen lezen.

Deze auteur is helemaal nieuw voor mij, maar ik weet zeker dat ik meer van haar ga lezen in de toekomst!

Mijn conclusie:

Hou jij van secret romance, beetje enemies to lovers en gewoon een heel tof verhaal? Lees dan dit boek want het is echt ontzettend tof!

Author

annabel@hetlevenvaneenboekenworm.nl

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

%d bloggers liken dit: