Boek haul

Oké deze haul is niet alle boeken die ik in maart heb gekocht maar die ik de afgelopen maanden heb verzameld. Een aantal boeken die ik eind maart heb gekocht staan er ook weer niet in. Maar goed ik wilde graag met jullie delen wat ik toe heb gevoegd aan mijn TBR.

Als eerste The hunt van Frost Kay, dit is een boek dat ik voorbij heb zien komen op Booktok en ik vond het er zo tof uitzien dat ik hem meteen ben gaan opzoeken. Het eerste deel heb ik dus meteen gekocht en deel twee is ook onderweg. Ik ben echt heel benieuwd naar dit boek.

In februari heb ik de diagnose ADHD gekregen en naast wat informatieve boeken leek het me ook super fijn om te lezen over personages met ADHD. Ik kan je vertellen dat er maar weinig boeken te vinden zijn met een personage met ADHD. Maar uiteindelijk heb ik er toch twee gevonden. Als eerste The love letters of Abelard and Lily van Laura Creedle, dit is een contemporary boek waarin Lily ADHD heeft en Abelard als ik me niet vergis een vorm van autisme, ik ben dus heel benieuwd.

Ik vond ook nog een romance boek waarvan de vrouwelijke hoofdpersoon ADHD heeft namelijk A duke by default van Alyssa Cole. Ik ben er heel benieuwd naar.

Natuurlijk kocht ik ook wat non-fictie boeken, als eerste ADHD hoe haal je het uit je hoofd van Cathelijne Wildervanck dit boek heb ik nog niet gelezen. Maar ik ben er wel heel benieuwd naar. Het wordt ook aangeraden door ADHD Centraal.

Ook Druk en dromerig is een boek over ADHD, dit boek heb ik gekocht omdat het ADHD beschrijft vanuit van een meisje/vrouw en dat is wel echt heel fijn. Het ziet er vaak toch net iets anders uit.

Nu we het toch over non-fictie boeken hebben, kocht ik ook Het dikke boek van ons bijzondere Heelal van Will Gater, dit boek zag ik voorbij komen op Instagram en ik vond hem zo mooi. Dus ik heb hem gekocht en wow hij is ook vanbinnen echt prachtig.

Een ander non-fictie boek waar ik al wel aan begonnen ben is The radium girls van Kate Moore, dit boek verteld het verhaal van de meisjes en vrouwen die in de radium fabrieken hebben gewerkt. Waar ze later ziek van werden en hun gevecht tot het verkrijgen van compensatie voor de zorgkosten die ze gemaakt hebben. Ik vind het een  heel interessant boek, maar het maakt me ook ontzettend boos. Deze vrouwen hebben zoveel moeten doorstaan!

Tot slot als laatste non-fictie boek nog De kracht van rust van Mirjam van de Vegt , dit is het beste spiritualiteit boek van 2020. Het sprak me aan omdat rust iets is wat ik heel moeilijk kan vinden. Ik hoop dat dit boek mij misschien wat inzichten gaat geven in hoe ik dit weer een beetje kan toepassen in mijn leven. Het is in ieder geval een interessant boek.

Terug naar de fictie boeken, ik voegde ook De raven van Kass Morgan en Danielle Paige toe aan mijn TBR. Dit boek lijkt me echt heel tof, ik vind het sowieso gaaf om te zien dat er weer wat meer heksenboeken uitkomen. Iets waar ik als tiener veel van gelezen heb en ik genoot daar enorm van. Dit boek lijkt me dan ook heel tof.

Ik kocht ook een fysiek exemplaar van The things we leave unfinished van Rebecca Yarros, nu al één van mijn meest favoriete boeken van dit jaar. Ik vond het verhaal zo intens mooi en ik weet zeker dat ik dit boek nog eens wil herlezen.

The octunnumi is een boek dat ik voorbij heb zien komen op social media en eigenlijk heb ik hem puur daarom gekocht. Er is heel weinig bekend van dit boek en dat is waarschijnlijk ook de kracht van dit boek. Het ziet er prachtig uit en je wil gewoon weten waar het over gaat. De synopsis op google is ook echt heel magertjes dus ook daar kan je weinig uit halen.

Ik hou van Astorlogie, dus toen ik Astro Poets van Alex Dimmitrov en Dorothea Lasky zag wist ik dat ik hem echt heel graag wilde hebben.

The gilded ones van Namina Forna was het februari boek van de owlcrate, ik ben er aan begonnen maar heb het ook weer aan de kant gelegd. Het is echt wel een tof boek, maar lezen en ik gaan nog steeds niet echt goed samen.

Thorn is een boek dat ik wel vaker voorbij heb zien komen maar eigenlijk nog niet gekocht had. Nu dus wel en ik ben er heel benieuwd naar.

Kings of the Wyld is ook zo’n boek dat ik vaak voorbij heb zien komen en waar mensen heel enthousiast over zijn. Ik snap het wel, ik ben er in begonnen, heb het voor nu aan de kant gelegd maar het is wel pakkend en tof!

De uitgeverij doet een read a long van Mevrouw Dalloway van Virginia Woolf en aangezien ik altijd al een boek van haar heb willen lezen, besloot ik om hem aan te schaffen. De cover vind ik ook echt heel tof!

 

 

 

 

Author

annabel@hetlevenvaneenboekenworm.nl

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

%d bloggers liken dit: