Recensie: Deal with the Devil van Amelia Wilde

Recensie: Deal with the Devil van Amelia WildeA deal with the devil by Amelia Wilde
Series: The devil trilogy #2
on 30 maart 2021
Genres: Dark romance
Pages: 242
Format: e-book
Goodreads

A man can only have one great love, and mine was the sea.

Until I pulled a half-drowned heiress out of the water. Until I kept her as mine. Until I hurt her to prove I didn't love her.

Now we're surrounded. Dangerous pirates want to use her for their own purposes. I won't give her up that easy. I have a lifetime of treasure to protect. But with the ship going down, there's only thing I want to save. Her.

Ik heb een recensie exemplaar ontvangen in ruil voor een eerlijke recensie.

Dit is het tweede deel van The devil trilogie en ik moet zeggen dat ik deze net zo goed vond als het eerste deel. Ik heb natuurlijk nog niet zo heel lang geleden het eerste deel gelezen en dat zorgt ervoor dat ik heel makkelijk het tweede deel inging. Ik wist nog wat er gebeurd was en hoe deze eindigde.

Ik hou van dark romance boeken, vooral omdat in deze boeken vaak echt een spannend verhaal verweven zit. Het is nogal een foute opvatting dat het vooral draait om seks. Dit is absoluut niet het geval! Een dark romance zie ik meer als een thriller met romance elementen erin. Deze zitten misschien ook wel in een gewone thriller maar dan minder goed uitgewerkt. Ik vond het tweede deel van dit verhaal ook echt heel spannend, de sfeer is gezet in het eerste deel en dit tweede deel borduurt daar op voort.

Je krijgt in dit tweede deel ook wat meer informatie over het verleden van Poseidon, ik vind de verwerking van de goden in deze verhalen echt heel erg goed gedaan. Het voelt namelijk niet als een fantasy element, Poseidon voelt als een gewone man, met een bepaalde kracht die je misschien niet meteen in deze wereld kan passen maar toch ook weer wel. Het is geen opvallende magie in dit boek, maar subtiele hints. Het verleden van Poseidon is niet echt mooi, maar het leert je wel waarom hij bepaalde keuzes maakt en de dingen doet zoals hij ze doet.

Ik vond het mooi om te zien dat hij ging twijfelen aan zichzelf, waren de dingen die hij gedaan waren wel de juiste dingen. Waren de keuzes de juiste keuzes of is er een betere weg?

Ashley blijft in het begin nog wat naïef, maar als je kijkt naar wat er met haar gebeurd is n het eerste boek snap je dat ook wel. Dus ik ergerde me daar niet aan. Aan de andere kant is ze ook ongelooflijk sterk als je ziet hoe ze dealt met wat op haar afkomt. Ik weet niet hoe ik daar mee om zou gaan. Ik wil niet teveel spoilen dus ik ga hier niet verder op in.

Dit boek is rauw en verwacht geen happily ever after na het lezen van dit boek, er komt nog een deel en ik vraag me af of een goed einde er echt inzit in dit verhaal. Verwacht ook een beetje een grijs gebied wat betreft de relatie, de seks gebeurd met toestemming van beide, maar het is geen fluffy seks waar je over leest.

Ik ben heel erg benieuwd hoe dit verhaal gaat aflopen!

Author

annabel@hetlevenvaneenboekenworm.nl

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

%d bloggers liken dit: