Recensie: The secret sorcerer van Nicole Demery

Recensie: The secret sorcerer van Nicole DemeryThe secret sorcerer by Nicole Demery
Series: The magi #2
Published by Raglan publishing on 7 april 2021
Genres: Paranormal
Format: e-book
Goodreads

My plan was simple and…mostly ordinary. Finish my PhD. Teach Celtic mythology in a tiny college town. Stop hearing the thoughts and feelings of every person I happen to meet.

As a wayward seer just coming into her powers, I couldn’t avoid the last one.
But the first two were just within my reach when sorcerer-particle physicist Jonathan Lynch appeared one chilly winter morning along two other shocks:

The death of my grandmother, the most powerful seer in a generation;
And the mysterious box she protected, which just might have belonged to Pandora.

Suddenly I was tangled in a secret that had been unraveling for years, and my unruly talents and complicated inheritance were at the heart of it all.

Ordinary life would have to wait.
The extraordinary was coming for me after all.

Also in this series: The mind witch

Ik heb een recensie exemplaar ontvangen in ruil voor een eerlijke recensie.

Ik vond het eerste deel van deze serie echt heel tof, dus toen ik zag dat je ook mee kon doen voor deel twee en drie heb ik me meteen opgegeven.

Laat ik maar beginnen met te zeggen dat ik deel twee wat minder leuk vond, ik vond hem wat traag en er zit een stuk in wat ik best onduidelijk vond. Ik zal niet benoemen wat want dat zijn spoilers natuurlijk. Maar over het algemeen ben ik minder enthousiast over dit deel dan over deel 1.

Ik merk dat ook omdat ik gewoon nog miner weet van dit boek, terwijl ik deze recensie schrijf moet ik echt graven en ik heb het boek nog niet eens zo heel lang uit. Was het dan een heel  slecht boek? Nee absoluut niet, ik had er alleen wat meer van verwacht.

Het boek begint eigenlijk meteen waar deel 1 eindigde en dat vind ik in dit geval wel heel fijn, want je wil weten hoe dat stuk verder loopt. Ik vond het leuk om te zien waar Cass is opgegroeid en welke herinneringen ze aan die plek heeft. Ik vond het verhaal rondom haar oma ook echt wel spannend, maar ik merkte dat ik de aantrekkingskracht tussen haar en Jonathan niet echt voelde.

Het magie systeem in deze serie is wel echt heel tof, Cass is een ziener en door mensen en dingen aan te raken ziet ze herinneringen maar voelt ze dus ook hoe mensen zich voelen en denken. Dat is natuurlijk in het dagelijks leven super lastig en daarom draagt ze handschoenen, die vormen een barrière zodat ze niet telkens overspoelt wordt met de gedachtes, gevoelens en herinneringen van de mensen en objecten  om haar heen. Als  ze overspoelt raakt raakt ze water aan, want dat helpt haar te kalmeren.

Het einde van dit boek voorspelt veel voor het derde deel, als in ik ben benieuwd waar het heen gaat, of Cass het mysterie kan oplossen en wat er verder nog op haar pad gaat komen. Ik hoop natuurlijk op een beetje meer romance maar dat zullen we af moeten wachten.

Een leuk vervolg, maar het lijd wel een beetje aan het tweede boek syndroom.

Author

annabel@hetlevenvaneenboekenworm.nl

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Paasswap 2021

8 april 2021

%d bloggers liken dit: