Get to know the romance reader

Ik keek gisteren een youtube filmpje van Chelsea Palmer ( Ik vind haar videos echt te gek! ) en daarin deed zij deze tag: Get to know the romance reader. In eerste instantie dacht ik dat de tag van haar kwam, maar hij komt eigenlijk van Bree Hill van Memoirs of a romance reader. De tag is eigenlijk in het Engels maar ik beantwoord de vragen gewoon in het Nederlands. Ik ben een romance lezer, ik hou van het genre en ik kan me compleet verliezen in het verhaal. Maar goed laten we snel de tag gaan doen!

Vraag 1: What is your romance origin story? (How you came to read your first romance novel)

Ik heb hier wel even over na moeten denken, ik las al wel wat paranormal romance. Maar mijn liefde voor het romance genre begon eigenlijk bij The deal van Elle Kennedy. Ik las dat boek en ik was verkocht! Ik wilde meer van dit soort boeken en zo ben ik eigenlijk in het romance genre gerold.

Vraag 2: If you could be the heroine in a romance novel, who would be the author and what’s one trope you’d insist be in the story?:

Ik zou willen dat Rebecca Yarros mijn boek zou schrijven, ik vind haar schrijfstijl fantastisch! En de trope, pfff dat vind ik een lastige. Ik ga voor single dad. Ik ontmoet een single vader, in een small town en we worden verliefd, we hebben het moeilijk, maar we komen bij elkaar. Ja dat wordt een fantastisch verhaal!

Vraag 3: What is a romance you’ve read this year, that you want more people to read?:

The things we leave unfinished van Rebecca Yarros, dit boek is echt fantastisch! Het is zo ontzettend mooi, hartverscheurend en op sommige momenten ook echt grappig. Ik hou echt intens van dit boek!

Vraag 4: What is your favorite romance subgenre? What subgenre have you not read much from?:

Mijn favoriete subgenre, of nou ja één van mijn favoriete is Dark romance, ik hou van de spanning in de verhalen, de mannen die je stiekem leuk vind maar waar je niet mee thuis durft te komen. Ja dat is wel echt een genre wat ik heel tof vindt.

En small town romance ik ben echt een sucker voor small town romance!

Een subgenre wat ik niet veel gelezen heb is historical romance, ik denk dat ik gewoon nog niet het juiste boek heb gevonden!

Vraag: 5: Who is one of your auto-buy romance authors?

Rebecca Yarros! Brengt zij een nieuw boek uit, dan koop ik het! Brengt ze haar boodschappenlijstje uit in e-book vorm? Ik koop het! Ik vind haar boeken zo mooi!

Een andere auto-buy auteur is Tillie Cole, vooral haar dark romance vind ik echt fantastisch!

Vraag 6: How do you typically find romance recommendations? (Goodreads, Youtube, Podcasts, Instagram..)

Instagram en facebookgroepen, maar ik heb ook een romance leesclub en daar delen we ook veel tips.

Vraag 7: What is an upcoming romance release you’re excited for?:

Het vierde boek in de bromance bookclub serie, dat is wel echt een romance boek waar ik naar uit kijk. Ik hou echt van die boeken en ik kan ze iedereen aanraden.

Vraag 8: What is one misconception about romance you would like to lay to rest?: 

Oké heb je even? Ik ben zo klaar met mensen die neerkijken op dit genre en het alleen zien als seks boekjes. Het is zoveel meer dan alleen seks en romance. Het is een verhaal, en ja romance staat centraal maar dat betekend niet dat het in sommige gevallen 300 pagina’s met alleen maar seks is. Het feit dat er zo neergekeken wordt op dit genre stoort me mateloos en ik kan er uren over ranten. Maar goed dat is wel echt mijn grootste irritatie over wat mensen denken over het genre. Bovendien wordt er vaak gezegd dat de boeken anti feministisch zijn….ze zullen er bij zijn, maar de meeste vrouwen waar ik tot nu toe over gelezen heb lopen echt niet blind achter een kerel aan, komen op voor zichzelf en hebben plezier in het leven. Maar goed mensen denken nu eenmaal wat ze denken. Ook dat vrouwen een onrealistisch beeld zouden hebben van een relatie….euhm nee de meeste relaties in de boeken gaan echt niet over rozen, maar weet je wat het is deze mannen erkennen hun fouten en zijn bereid eraan te werken. Als dat het beeld is wat ik heb van een relatie en dat is onrealistisch dan is er toch iets goed mis met hoe we onze zonen opvoeden. Nou ja anderen dan, want ik heb alleen  meiden haha.

Vraag 9: Who is the most recent romance reading content creator you came across that you’d like to shoutout?

De maker van deze tag! Ik heb haar nu dus ontdekt en ik ben haar meteen gaan volgen.

Vraag 10: If someone had never read a romance before and asked you to recommend the first 3 romances that come to mind as places to start, what would those recommendations be?:

Oké ik heb drie boeken waarvan ik zeg daar kun je mee starten. Als eerste vast geen verassing maar The things we leave unfinished van Rebecca Yarros. Vooral als je graag huilt en houdt van contemporary

Dan als tweede de Hades Hangmen serie van Tillie Cole, als je graag de dark romance kant op wil.

Ten slotte als derde The bromance bookclub voor als je een romance boek wil waarbij je kan lachen, waarbij je denkt: ja dit zouden mannen moeten weten! Echt lees deze serie je gaat er geen spijt van krijgen!

Dit was het voor deze tag. Mocht je nu denken oké Annabel leuk allemaal dit maar nu wil ik wel meer weten over Romance boeken, welke auteurs zijn er, waar vind ik de boeken, waar begin ik? Nou ja je weet me te vinden! Ik vind het altijd leuk om te kletsen over boeken.

 

Author

annabel@hetlevenvaneenboekenworm.nl

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

%d bloggers liken dit: