Recensie: The overdue life of Amy Byler van Kelly Harms

Recensie: The overdue life of Amy Byler van Kelly HarmsThe overdue life of Amy Byler by Kelly Harms
Published by Lake union publishing on 1 mei 2019
Genres: comedy, romance
Pages: 332
Format: paperback
Goodreads

Overworked and underappreciated, single mom Amy Byler needs a break. So when the guilt-ridden husband who abandoned her shows up and offers to take care of their kids for the summer, she accepts his offer and escapes rural Pennsylvania for New York City.

Usually grounded and mild mannered, Amy finally lets her hair down in the city that never sleeps. She discovers a life filled with culture, sophistication, and—with a little encouragement from her friends—a few blind dates. When one man in particular makes quick work of Amy’s heart, she risks losing herself completely in the unexpected escape, and as the summer comes to an end, Amy realizes too late that she must make an impossible decision: stay in this exciting new chapter of her life, or return to the life she left behind.

But before she can choose, a crisis forces the two worlds together, and Amy must stare down a future where she could lose both sides of herself, and every dream she’s ever nurtured, in the beat of a heart.

Ik vroeg laatst in een boekengroep om aanbevelingen voor romance boeken, één van de boeken die genoemd werd, was dus dit boek. En heel eerlijk in het begin was ik bang dat ik hem misschien niet zo heel leuk zou vinden. Maar wat had ik het mis! Ik vond hem echt fantastisch, ik merkte dat ik hem continue wilde lezen, echt elk minuutje dat ik niks te doen had pakte ik dit boek op. Uiteindelijk had ik hem dus ook zo uit haha.

Het boek gaat over alleenstaande moeder Amy Byler, haar man heeft haar een aantal jaar geleden verlaten en zij heeft haar best gedaan haar kinderen op te voeden en het hoofd boven water te houden. En ik heb echt enorme respect voor hoe zij dit allemaal gedaan heeft, want als moeder zijnde kan ik je vertellen als je met twee personen bent is het zwaar, maar alleen lijkt me echt nog een tandje zwaarder.

Ik herkende heel veel in dit boek, het wegcijferen voor je kinderen, eigenlijk geen tijd nemen voor jezelf, ook al ben je weg je hebt je kinderen in je hoofd en je laatste cent verdwijnt naar je kinderen. Natuurlijk is dit instinct nodig, onze kinderen zijn een hele lange tijd echt afhankelijk van ons, maar we moeten als mama niet vergeten dat we ook nog ons eigen persoon zijn. En dat is Amy eigenlijk wel een beetje kwijt. Haar kinderen staan centraal, ze werkt als bibliothecaresse op de middelbare school waar haar kinderen zitten en eigenlijk bestaat haar vrije tijd vooral uit andere activiteiten voor haar kinderen.

Op een dag komt haar man terug en wil graag een week met zijn kinderen doorbrengen ( ja ik zeg man, want technisch gezien zijn ze nog niet gescheiden. ) Eerst weigert ze dit, maar uiteindelijk geeft ze toe en besluit naar een conventie te gaan in New York, gericht op mensen die in de bibliotheken op middelbare scholen werken. Ik ga er verder niet teveel over vertellen want dat moet je zelf maar ontdekken!

Maar goed ik vond dit boek dus echt heel erg tof! Ik vloog er doorheen en merkte ook dat ik er enthousiast over vertelde tegen andere mensen. Ik herkende mezelf dus wel echt in Amy en hoe het moederschap ook mij veranderd heeft. Ik merkte ook dat dit boek me wat dat betreft aan het denken zette, want ik denk altijd: Ow ik ben wel mijn eigen persoon nog, ik ga wel eens zonder de kids naar Londen, ga naar conventies, enz. Maar weet je ook al ben ik daar het eerste waar ik aan denk is mijn kinderen! Ow dit zouden ze leuk vinden, zouden ze het leuk hebben op school? Gaat het wel goed, vergeten ze hun gymspullen niet?

Het is geen zwaar boek, absoluut niet, maar ik denk dat je als je zelf mama bent wel gaat nadenken over je eigen leven en hoe je het invult. Dat is eigenlijk ook wel mooi aan dit boek, want op een ongedwongen manier ga je dat doen.

Maar het is ook echt een hilarisch boek, veel boekreferenties, geeky gesprekken en eigenlijk is het gewoon wat dat betreft ook het perfecte boek voor mij. Ik heb zo ontzettend genoten van Amy en haar avonturen in New York!

Dit boek is dus echt een aanrader! Ga het lezen, verlies jezelf in New York en geniet van alle avonturen. Ik heb in ieder geval het nieuwe boek van deze auteur alvast besteld!

Author

annabel@hetlevenvaneenboekenworm.nl

Comments

15 april 2021 at 10:36

Ik ben nu wel heel nieuwsgierig geworden. Vooral omdat we hetzelfde beroep hebben.Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

%d bloggers liken dit: