Review: De kraamhulp van Esther Verhoef

 

Review Banner goed

Titel: De Kraamhulp
Auteur: Esther Verhoef
Pagina’s: 336
Taal: Nederlands

Het verhaal:

Als Didi na een zware bevalling van haar eerste kindje aan bed is gekluisterd, is ze dolgelukkig met de hulp van de kraamverzorgster. De baby is lief en gezond, maar Didi’s herstel gaat langzaam.

Miriam, werkzaam bij de politie Rotterdam, kan de plotselinge dood van haar broer niet verwerken. Ze vermoedt kwade opzet van zijn mooie weduwe Hennequin. Tijdens haar zoektocht naar Hennequins verleden groeit bij Miriam de overtuiging dat ze te maken heeft met een levensgevaarlijke psychopate. En juist deze vrouw heeft zich onmisbaar gemaakt in het jonge, kwetsbare gezin…
De kraamhulp beschrijft tien beslissende dagen uit het leven van drie jonge vrouwen. Kwetsbaarheid, wilskracht en moordlust vinden elkaar in een beklemmende, ontroerende pageturner: Esther Verhoefs engste thriller ooit.

( van Goodreads ) 

Mijn Review

Laat ik eerst eens bekennen dat dit het eerste boek van Esther Verhoef is dat ik lees. Ik heb vaak met boeken van haar in mijn handen gestaan maar eigenlijk nooit gekocht. Misschien komt het omdat ik zelf net een kindje heb gekregen dat de titel me aansprak of misschien was het gewoon de tijd om eens boek van deze schrijfster op te pakken.

Ik vond dit boek in ieder geval erg goed, ook al wist je eigenlijk al vanaf pagina één wie de dader zou zijn het blijft toch heel spannend. Je leest het verhaal vanuit meerdere personages, dit zorgde ervoor dat ik in het begin even goed moest nadenken wie nou wie was en wat ze met elkaar te maken hadden. Maar toen ik dat eenmaal door had kon ik dit boek maar met moeite wegleggen.

Wederom misschien heeft het te maken met het feit dat ik zelf pas een kindje heb gekregen dat ik dit verhaal echt gruwelijk vond. Het feit dat iemand je op zo’n kwetsbaar moment ziet en bij je in huis is en jij eigenlijk aan diegene overgeleverd bent. Nu is dit in het geval van de hoofdpersonage nog meer omdat ze ook niet mobiel is. Ze kan eigenlijk niets zelf en aan haar man heeft ze ook maar weinig. Deze weet ook niet hoe hij met de situatie om moet gaan. Dus is de kraamhulp de enige persoon die er echt voor haar is, voor haar gevoel.

En juist die positie zorgt ervoor dat de kraamhulp met gemak het jonge gezin kan manipuleren en naar haar hand zetten. Ik heb de stukken vanuit de kraamhulp echt met kippenvel zitten lezen. Ik kon me gewoon niet voorstellen dat iemand zo kan zijn en er zulke gruwelijke gedachten kan hebben. Het doet je ook des te meer beseffen hoe slecht je eigenlijk degene kent die dan ineens voor je moet gaan zorgen.

Ook het verhaal vanuit de jonge moeder vond ik hartverscheurend, hoe ze haar best deed om te herstellen, haar huwelijk te redden en voor haar kindje te zorgen. Dit laatste lukte haar lichamelijk niet en dat zorgde voor een enorme strijd bij haar.

Het mooie van dit boek vond ik dat alle levens uiteindelijk weer bij elkaar komen aan het einde, de link die hen verbind is de kraamhulp maar op welke manier ze in hun leven is gekomen is bij ieder van hen anders. Ik vond het een spannend boek en zeker een aanrader voor iedereen die van een goede thriller houd!

Ik weet in ieder geval zeker dat ik in de toekomst meer van deze schrijfster ga lezen.

Author

annabel@hetlevenvaneenboekenworm.nl

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

%d bloggers liken dit: