Review: Big Sister Live van Patrick van Rhijn

Review Banner goed

Big sister liveTitel: Big sister live 
Auteur:
Patrick van Rhijn
Pagina’s:
240
Taal:
Nederlands
Uitgever:
Pimento Young Adult

 

Het verhaal:

Ik verwacht hem, maar toch schrik ik een beetje van zijn verschijning. Het is altijd schrikken als iemand die je niet kent jou opeens wel blijkt te kennen. Zeker als-ie kaal is en er best ruig

 

uitziet. Ik laat niet merken dat ik me ongemakkelijk voel en volg hem, voor het station langs.

In een zijstraatje bij het spoor zie ik het busje staan. Het is een pikzwart busje. Het heeft geblindeerde ramen en er staat geen enkel logo op. Onderweg naar de wagen zegt de jongen geen woord. Pas als we bij het busje zijn en hij de deur openschuift, kijkt hij me aan.

‘Zo,’ zegt hij. ‘Welkom bij Big Sister. Noem mij maar Kojak. Stap snel in, er wordt op je gewacht.’

Ik zet mijn tas in de wagen en klim op een van de stoelen. De deur wordt achter me dichtgeschoven. Achter het stuur blijkt nog een jongen te zitten. Hij heeft donker haar, draagt net als de kale jongen een zonnebril en zwaait naar me door het glas zonder erbij te lachen. Ik kijk om me heen om te zien of ik al ergens een camera zie in een stoel of aan het dak of zo. Bij dit soort programma’s moet je volgens mij constant op je hoede zijn. Die filmen je altijd als je het niet in de gaten hebt.

Ik schuif naar de middelste rij stoelen en kijk door de getinte ramen naar de ingang van het station. Ik herken de vriendelijke buurman van tweehoog uit onze flat. Het busje wordt gestart. Ik kijk de buurman na tot we de bocht om gaan en vraag me af hoe lang ik hier even niet zal komen. Ach, misschien vlieg ik er bij de eerste eliminatieronde al uit, ben ik hier volgende week weer terug. ( van: bol.com )

Mijn review:

Het verhaal algemeen:

Pfff ik sla net dit boek dicht, wat een ongelooflijk heftig verhaal om te lezen. Het verhaal begint als vrij heftige en je hebt al snel door hoe het ervoor staat voor Bambi. Dat maakt de keuzes die ze maakt veel begrijpelijker. En laat zien hoe makkelijk iemand eigenlijk over te halen is om iets te doen wat ze niet zouden willen.

Ik wil er niet teveel over zeggen omdat ik het verhaal niet teveel wil prijsgeven. Dus mijn tip is om het boek gewoon te gaan lezen want het is echt de moeite en zeker je tijd waard.

De personages:

Ik vond de personages in dit boek geloofwaardig en ze zouden ook zo in het dagelijks leven rond kunnen lopen. Ook hier wil ik niet teveel verklappen maar het laat wel duidelijk zien dat niets is wat het lijkt.

De Schrijfstijl:

De schrijfstijl vond ik heel prettig, doordat de hoofdstukken niet heel lang waren vloog je er eigenlijk doorheen. Het is echt in de taal voor jongeren geschreven en dat past ook helemaal n de setting van dit boek.

Rating:

Ik heb dit boek in één dag uitgelezen dat zegt eigenlijk al genoeg!

Five starsPs: Wat vinden jullie ervan dat ik een eigen foto van de cover erbij zet in plaats van een plaatje ervan op het internet zoek?

Author

annabel@hetlevenvaneenboekenworm.nl

Comments

5 januari 2015 at 12:27

Hahha, wauw dit boek maakt een come-back! xD Leuk om te lezenGeef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

%d bloggers liken dit: