Academy awards book tag 2014

Book academy awards

Ik zag deze tag voorbij komen bij Book Babbles, ik vond hem zo leuk dat ik besloot hem ook te doen op mijn blog. Dit is echt het laatste lijstje van 2014! Nu heb ik nog nooit een filmpje opgenomen en ik ga er nu ook niet aan beginnen, dat laat ik aan anderen over. Maar ik vind het wel heel leuk om deze tag te doen, dus daar gaan we!

Beste plottwist

Ik heb een aantal goede plottwists gelezen het afgelopen jaar maar voor mij staat op nummer 1: The iron trials van Cassandra Clare en Holly Black. Daar zit een plottwist in die ik echt niet aan had zien komen!

Beste auteur

Deze vind ik heel moeilijk want er zijn wel meerdere die ik hier graag zou willen bekronen maar ik ga dan toch voor een ontdekking die ik afgelopen jaar gedaan heb en dat is: Sarah J. Maas! Ik lees niet vaak meerdere boeken achter elkaar maar haar boeken kon ik gewoon niet wegleggen. Ik kan dan ook niet wachten op het eerste boek uit haar nieuwe serie en het vierde deel van de Throne of Glass serie.

 

Beste boekverfilming

Ook alweer zo’n moeilijke, er zijn zoveel goede boekverfilmingen geweest. Maar als ik dan toch moet kiezen ga ik voor: Mockingjay part 1. Wat heb ik ontzettend uitgekeken naar deze film, The hunger games is ook echt één van mijn favoriete series. Ik vond de film heel erg goed en The hanging tree, gewoon kippenvel!

 

Beste filmsoundtrack

Ja deze vind ik dan weer heel makkelijk! Namemlijk: all of the stars van Ed Sheeran, ik vind zijn nummers gewoon super mooi! Het nummer geeft ook gewoon heel goed de sfeer weer van de film vind ik.

Beste Graphic novel

Ik heb hem nog niet uit, maar ben al wel begonnen in The walking dead. Ik beken maar meteen dat ik groot fan van de tv-serie ben. Dus toen ik hoorde dat het eigenlijk gebaseerd was op graphic novels heb ik het eerste deel meteen bestel. Ik zou wel graag wat meer graphic novels gaan lezen dit jaar.

Beste Novella

Pfff ik zou graag The Assasins blade willen zeggen maar die heb ik nog niet gelezen. Ik ga voor: Destroy me van Tahereh Mafi, ik heb een soft spot voor Warner…..

Beste Non-Fictie

Ik heb eigenlijk maar één non-fictie boek gelezen dit jaar en dat is Not that kind of Girl van Lena Dunham dus daar gaat deze award naartoe.

Beste mannelijke bijrol

Ow die vind ik dan wel weer heel moeilijk, want ja wat is een bijrol maar ik ga voor Emrys in Heir of fire. Ik vind hem gewoon een leuk karakter die volgens mij echt prachtig verhalen kan vertellen.

Beste vrouwelijke bijrol

Hier ga ik ook voor Marlee uit The elite, zij is eigenlijk één van de sterkste personages uit de hele serie.

De mooiste cover

Ooh die is wel heel erg moeilijk er zijn zoveel mooie covers! Maar ik ga voor: Ignite me van Tahereh Mafi. Ik vind de cover gewoon prachtig!

Beste (fictieve) wereld

Pfff ik heb er over veel gelezen dit jaar, maar ik ga denk ik toch voor: de wereld uit Heir of fire. De meerdere werelden zijn gewoon heel mooi uitgewerkt en ze maken me heel nieuwsgierig. Ik zou er zelf niet willen wonen maar dat neemt niet weg dat hij wel mooi is.

Beste actie

Tja weer zo’n lastige he, maar heel saai ga ik nogmaals voor: Heir of fire, dit boek zit zo vol actie dat het moeilijk is om hem neer te leggen.

Beste stand alone

Ik lees eigenlijk niet zo heel veel stand alone boeken dus dat maakt het wel moeilijk om een keuze te maken. Ik vind het gewoon jammer on naar 1 boek al afscheid te nemen van een karakter maar ik ga dan voor: The fault in our stars van John Green, tja het komt maar weinig voor dat ik een boek twee keer in één jaar lees.

Beste mannelijke hoofdrol

Ik heb het gevoel dat ik een beetje in de herhaling val haha maar: Rowan uit Heir of fire, wow wat een binnenkomer was dit karakter in het verhaal en ik zou ook wel met hem willen trainen…..

Beste vrouwelijke hoofdrol

Tja hier kan ik gewoon niet om dit boek heen: Celaena uit Heir of fire, zij is gewoon echt bad-ass! Ik hou van sterke vrouwelijke karakters in boeken en dat is zij zeker!

 

2 gedachtes over “Academy awards book tag 2014

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.