Audiobooks ofwel luisterboeken

Misschien doe ik nu een hele rare bekentenis maar ik heb nog nooit een audiobook/luisterboek geluisterd. Steeds vaker zie ik dit ook voorbij komen bij booktubers en op verschillende blogs. Nu vraag ik me af ben ik echt de enige die zich nog nooit aan een audioboek heeft gewaagd of zijn er meer mensen die dit nog niet gedaan hebben?

Ik weet ook niet zo goed of het wel echt iets voor mij is om naar een boek te luisteren. Ik luister wel vaak muziek als ik aan het lezen ben, maar wat doe je als je een luisterboek aan het luisteren bent? Je kunt niet ondertussen gaan lezen haha. En ik vind ze ook best duur! Als ik een boek dan al gekocht heb, heb ik niet echt zin om nog eens zoveel geld uit te geven aan een luisterboek.

Ik heb lang na zitten denken waarom luisterboeken me dan niet trekken. Zou ik het toch eens moeten ervaren? Lezen op een e-reader leek me eerst ook niets, nu lees ik nog steeds niet veel op mijn e-reader maar ik ben wel blij dat ik hem heb. Zou dit ook zo zijn met het luisteren van een boek?

Met die gedachten ben ik eens gaan kijken op verschillende sites, maarja dan loop ik toch tegen de prijs aan. Voor dat geld heb ik gewoon meerdere boeken! Misschien kijk ik wel op de verkeerde plekken. Ik zou bijvoorbeeld ook eens naar de bieb kunnen gaan, maar ja ik heb dus in huis geen cd-speler staan…..

Eigenlijk kwam ik al snel tot de conclusie dat het heel onwaarschijnlijk is dat ik ooit aan een luisterboek begin.

Zijn er volgers van mijn blog die wel veel naar luisterboeken luisteren? Zo ja waarom vind je dat fijn en nog belangrijker waar haal je je boeken vandaan?

5 gedachtes over “Audiobooks ofwel luisterboeken

  1. Ken je http://www.audiobooksync.com al? Op deze site kan je heel de zomer lang wekelijks twee audioboeken gratis downloaden (YA en klassiekers). Je moet je niet aanmelden ofzo en het enige wat je nodig hebt is het gratis programma OverDrive, om de bestanden te openen.
    Ik heb vorige zomer mijn eerste audioboek gedownload en beluisterd (Cruel Beauty) en deze beviel me beter dan ik verwachtte. Ik hoor van veel bloggers dat ze het handig vinden omdat ze ondertussen andere dingen kunnen doen, maar dat was bij mij echt niet zo. Ja, tijdens simpele, stille huishoudelijke klusjes ging het nog, maar ik vond dat ik toch gemakkelijk dingen miste als ik bezig was en een zin opnieuw lezen is véél simpeler bij een gewoon boek. Maar ik kan me wel voorstellen dat het handig is om in de auto, de bus of de trein wat te lezen. Ik
    vind het nog steeds fijner om zelf te lezen, maar ik denk dat ik wel af en toe een audioboek zal luisteren als ik er zin in heb 🙂

  2. de gewone luisterboeken zijn niet echt iets voor mij , ik merk dat ik dan niet echt iets van het verhaal kan onthouden . Maar vroeger luisterde ik wel met plezier naar de luister cd’s van het geluidshuis, daarop werden sprookjes op een geweldig leuke manier verteld xd

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.