SSS: Super 6 vrouwelijke personages

Review super six saturday

Het is weer tijd voor een nieuwe Super six saturday, georganiseerd door Book Babbles. Ik vind het altijd leuk om deze lijstjes in te vullen. Deze week staat de SSS in het teken van: Super 6 vrouwelijke personages, deze past helemaal in mijn straatje ik hou van sterke vrouwelijke personages.

1. Had iemand een andere nummer één verwacht? Hier ga ik natuurlijk voor Celaena Sardothien uit de Throne of Glass serie. Ik vind haar echt geweldig. Nee ze is niet perfect maar dat probeert ze ook niet te zijn en sterker nog ze beweert ook niet perfect te zijn. Maar ze is wel echt bad-ass

2. Katniss Everdeen uit the hunger games, zij is ook echt één van mijn heldinnen in de literatuur. Ze staat haar mannetje en deinst ook niet terug voor haar emoties.

3. Hermelien uit Harry Potter, zij was de eerste vrouwelijke personage waar ik over las die ik echt zo geweldig vond. Ze maakt zich niet druk over het feit dat ze als nerd gezien wordt en laten we eerlijk zijn een hoop dingen had Harry niet kunnen doen zonder haar.

4. Luna uit Harry Potter, het interesseert haar helemaal niet wat andere van haar denken!

5. Raven uit Vampire kisses, ik was vroeger ook een goth meisje en zij was mijn grote voorbeeld haha. Net als haar was ik ook helemaal fan van vampiers en vampier films en boeken. Dus ja als ik haar in het echt ontmoet zou hebben zou ik graag met haar bevriend willen zijn.

6. Elis uit The girl of fire and thorns, nog zo’n meisje dat niet perfect is, in het begin is ze ook een beetje een watje. Maar naarmate het boek vordert veranderd ze in een heel sterk meisje!

Zo dat was mijn top 6, wie is jou favoriete vrouwelijke karakter?

10 gedachtes over “SSS: Super 6 vrouwelijke personages

  1. Katniss vind ik ook geweldig, Celaena vond ik eerlijk gezegd geen super karakter, maar ik werd dan ook niet omver geblazen door het boek. Een van mijn favoriete vrouwelijke personages is denk ik Juliette uit de Touching-Juliette trilogie omdat zij zo’n enorme ontwikkeling doormaakt door de boeken heen.

    • Ja ik vind de boeken van de Throne of glass serie wel heel goed. Dus het zou inderdaad kunnen dat ik haar daarom wel in het lijstje heb staan. Maar Katniss is gewoon ook erg goed!

  2. Katniss vond ik ook geweldig. Maar sinds kort ben ik in de serie ‘De Selectie’ van Kiera Cass begonnen en America vind ik ook een geweldig personage. Ik ben trouwens een nieuwe volger van je blog 🙂 xxx

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.