Review: The girl with all the gifts van M.R. Carey

 

The girl with all the giftsTitel: The Girl with all the gifts
Auteur:
M.R. Carey
Pagina’s:
462
Taal:
Engels
Uitgever:
Orbit

Het verhaal:

Not every gift is a blessing…

Every morning, Melanie waits in her cell to be collected for class.

When they come for her, Sergeant Parks keeps his gun pointing at her while two of his people strap her into the wheelchair. She thinks they don’t like her. She jokes that she won’t bite, but they don’t laugh. ( van: Goodreads )

Mijn review:

Ik ga proberen deze review te schrijven zonder iets te verklappen over het verhaal. Want net als bijvoorbeeld We were Liars is het beter om niks over het verhaal te weten als je aan dit boek begint.

De flaptekst aan van dit boek is wat me aansprak, het zegt zoveel en eigenlijk ook helemaal niks. En zo begin je ook aan het boek, je hebt echt geen idee waar het over gaat en wat er gaat gebeuren. Met elk hoofdstuk dat je leest wordt je nieuwsgierig naar de wereld die deze auteur heeft gecreëerd.

Al vrij vroeg in het boek wist ik wel een beetje wat er aan de hand was, maar dat bederft de lees pret zeker niet.  Het maakte mij eigenlijk alleen maar nieuwsgieriger naar wat er nog meer te gebeuren staat.

De personages zijn wat mij betreft geloofwaardig en ik kon me dan ook makkelijk inleven in het verhaal. Je krijgt stukje bij beetje meer te weten over de personages en welke rol zij in het verhaal spelen. Elk personage voegt ook echt iets toe aan het verhaal, het maakt het beter en spannender.

Het is een spannend verhaal dat je meesleept van de eerste tot de laatste letter en zelfs daarna denk keer nog over na! De manier waarop het verhaal is opgebouwd is ook goed gedaan, het verteld het verhaal stukje bij beetje, maar laat ook zeker ruimte over voor jezelf als lezer om te raden wat er precies gaat gebeuren.

Rating:

Wow wat een fantastisch boek! Dit is echt een aanrader! Als er een boek is waarvan ik zeg dit moet je lezen, dan is het dit boek wel.

Author

annabel@hetlevenvaneenboekenworm.nl

Comments

13 januari 2015 at 12:59

De cover spreekt me totaal niet aan maar ik ben toch wel benieuwd geworden na het lezen van je recensie!Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

De week van een boekenworm

11 januari 2015

Film review: Gone Girl

14 januari 2015

%d bloggers liken dit: