Lees je je hardcover boek met of zonder dustjacket

Wat staan ze mooi in de kast he, die hardcover boeken en je hoeft ook niet bang te zijn dat de rug breekt. Eigenlijk is de hardcover die ideale versie voor elke booklover ( of tenminste voor de meeste ). Maar ook de hardcover heeft een nadeel ( meestal dan ) en dat is de dust jacket.
De dust jacket zorgt ervoor dat je een mooie cover hebt die je mooi in je kast kan zetten.

Maar op het moment dat jegaatlezenzit dat ding eigenlijkalleenmaar in de weg. Het verschuift steeds, zit dan weerhelemaalboven en dan schuift het weerhelemaalnaaronder en als je heel veelpechhebtscheurthijook nog eens in je tas. De enigeoplossing is duseigenlijk om hem eraf te halen.

Ik was altijd zo’n meisje dat stug doorlas met de dustjacket er nog overheen, maar ook ik ben om. Zodra ik een hardcover in mijn handen pak om te lezen gaat de dustjacket eraf en leg ik hem netjes in de kast.

Maarsoms als je dan in de trein of de bus zit en je bent jeprachtigeboekaan het lezen is het toch jammer als niemandziet hoe mooi die cover nu eigenlijk is. Waarschijnlijk ben ik de enige die dat denkt of er moettoevallig een anderebooklover in de bus/treinzitten.

Maar ach ja als je dan je boek weer uit hebt en je doe de mooie dust jacket er weer om staat hij wel weer prachtig in je kast natuurlijk.
Wat doe jij, laat jij de dust jacket er om zitten of haal jij hem er ook af als je het boek gaat lezen?

7 gedachtes over “Lees je je hardcover boek met of zonder dustjacket

  1. Net als jij las ik steeds hardnekkig door met die cover die telkens verschijft. De laatste tijd begin ik nog steeds met dustcover maar zodra het te vervelend wordt plaats ik die cover in de boekenkast en lees ik rustig verder zonder steeds de omslag goed te moeten schuiven.

  2. Ik lees liever paperbacks eigenlijk, want ik buig hem graag helemaal open. Ja, dan komen er wel barsten in de ‘spine’, maar vind ik niet zo erg. Maar als ik dan een hardcover lees, gaat de dustjacket er zeker af. Zo irritant die dingen haha

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.