Recensie: The kiss of Deception van Mary E. Pearson

Titel: The kiss of decpetion

Auteur: Mary E. Pearson
Pagina’s:
486
Taal:
Engels
Uitgever:
Henry Holt and Co.


Het verhaal:

A princess must find her place in a reborn world.

She flees on her wedding day.

She steals ancient documents from the Chancellor’s secret collection.

She is pursued by bounty hunters sent by her own father.

She is Princess Lia, seventeen, First Daughter of the House of Morrighan.

The Kingdom of Morrighan is steeped in tradition and the stories of a bygone world, but some traditions Lia can’t abide. Like having to marry someone she’s never met to secure a political alliance.

Fed up and ready for a new life, Lia flees to a distant village on the morning of her wedding. She settles in among the common folk, intrigued when two mysterious and handsome strangers arrive—and unaware that one is the jilted prince and the other an assassin sent to kill her. Deceptions swirl and Lia finds herself on the brink of unlocking perilous secrets—secrets that may unravel her world—even as she feels herself falling in love ( van Goodreads )

Mijn review:

Het verhaal algemeen:

Vanaf het moment dat ik dit boek tegenkwam wist ik dat ik het wilde lezen. Nu het eindelijk zover is ben ik bijna droevig dat ik het boek uit heb.

Wat een ontzettend mooi en spannend verhaal, je maakt kennis met een prinses die is uitgehuwelijkt, aangezien ze dit huwelijk niet ziet zitten vlucht ze op haar huwelijksdag met haar dienstmeisje op zoek naar een ander leven en echte liefde.

Ze komt twee mannen tegen, niet wetende dat één van de mannen een prins is, de prins waaraan ze uitgehuwelijkt was en de ander een huurmoordenaar met de opdracht om haar te vermoorden. Het super gave aan dit boek is dat je zelf ook niet weet wie de moordenaar en wie de prins is. Ik heb heel wat keren gedacht dat ik wist hoe het zat maar eigenlijk twijfelde ik de hele tijd.

Vanaf het moment dat je wel weet wie, wie is hoef je niet bang te zijn dat het boek niet meer spannend is. Want dan begint het echte avontuur pas. Het is een spannend, meeslepend en soms ook droevig verhaal. Ik ben in ieder geval heel erg blij dat ik dit boek gelezen heb.

De personages:

Je ontmoet een hoop verschillende personages, het verhaal wordt hoofdzakelijk verteld vanuit het perspectief van de prinses met een enorm lange titel die ik voor het gemak Lia noem omdat ze zichzelf ook zo noemt op het moment dat ze vlucht. Ze is een vlotte vertelster, je wordt makkelijk meegenomen in haar belevingen en gevoelens. Ze is wat naïef maar wat verwacht je natuurlijk van een meisje dat opgegroeid is als prinses. Maar ze is ook ongelooflijk krachtig en laat zich niet uit het veld slaan en ik hou van dat soort personages.

Een gedeelte van het verhaal wordt ook verteld vanuit de moordenaar en de prins, aangezien je in het begin zelf ook niet weet wie nu wie is maakt dat het verhaal interessant, je probeert vanuit wat zij vertellen erachter te komen of het nou de prins is of de moordenaar.

Ook als je wel weet wie het is blijven het interessante personages waar je eigenlijk meer over wil weten. Wat zijn hun motieven om te doen wat ze doen en waar komen ze vandaan. Hopelijk komen we ook hier meer over te weten in het volgende boek.

De Schrijfstijl:

Ik vond de schrijfstijl heel prettig, ondanks dat je af en toe wisselt van verteller is het nooit verwarrend.  Het verhaal bouwt spanning op en legt ondertussen ook wat meer uit over de geschiedenis van de wereld waarin het zich afspeelt. Al blijft ook dat nog een beetje mysterieus .

 Rating:

Wow wat een boek en wat ben ik ontzettend nieuwsgierig naar het volgende deel! Ik kan echt niet wachten om te lezen hoe dit verder gaat. Een echte aanrader voor iedereen die van een goed en spannend verhaal houd!

Author

annabel@hetlevenvaneenboekenworm.nl

Comments19 januari 2015 at 19:55

Deze stond al op mijn TBR omdat ik de auteur echt geweldig vond met Jenna Fox, maar dankzij jouw recensie is ie nog wat hoger geplaatst nu ^^    annabel
    19 januari 2015 at 20:35

    Wat leuk om te lezen dat mijn recensie er aan bijdraagt dat je een boek hoger op je TBR lijstje zet. Ik heb de Jenna Fox boeken nog niet gelezen. maar die wil ik wel heel graag lezen nadat ik dit boek gelezen heb.20 januari 2015 at 09:42

Ik ben ook erg benieuwd naar dit boek!20 januari 2015 at 12:38

Dit lijkt me echt wel een ontzettend mooi boek! Ik ben erg benieuwd; hij gaat iig op mijn TBR lijstje :3Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Tipje van de sluier dinsdag

20 januari 2015

%d bloggers liken dit: