Tipje van de sluier dinsdag

Vorige week werd hij helaas niet geplaatst omdat ik ziek op bed lag, maar deze week is hij er weer. Ik ga weer een quote met jullie delen uit het boek dat ik aan het lezen ben. Ik ga eerlijk bekennen dat ik eigenlijk eerst een ander boek begonnen was. Maar toen zag ik de trailer voor het tweede deel van het eerste seizoen van Outlander en tja toen ben ik toch voor het derde deel van deze serie gegaan. Hier mijn tipje van de sluier:

“Hij was dood. Zijn neus klopte echter pijnlijk en dat was, gezien de omstandigheden, eigenaardig. ( P. 7 ) 

Spoiler alert voor degene die de boeken nog niet gelezen hebben. Maar hier is waar het boek over gaat:

De indrukwekkende verbeeldingskracht van Diana Gabaldon heeft het hart gestolen van vele miljoenen fans over de hele wereld. In de Reiziger-cyclus vertelt ze het verhaal van de verpleegster Claire Randall, die tijdens een vakantie via een magische stenenkring in het Schotland van de achttiende eeuw belandt. Hier ontmoet ze haar grote liefde, de clansman James Fraser, een van de leiders van de Schotse opstand tegen de Engelsen. Dit is het begin van een wervelende cyclus, vol passie en avontuur, die de lezer meevoert naar het Franse hof in Parijs, en van West-Indië naar de Nieuwe Wereld.
Het is meer dan twintig jaar geleden dat Claire Randall via een magische kring van stenen het door oorlog en plundering geteisterde Schotland verliet. Na een lange speurtocht ontdekt Claire dat haar geliefde, de stoere Schotse clansman James Fraser, nog leeft na de slag bij Culloden, waar de Schotse droom van onafhankelijkheid door de Engelsen werd verpletterd. Ze wordt verscheurd door de keuze waar ze zich voor gesteld ziet: in haar eigen tijd blijven, bij haar dochter Brianna – het kind van James – of teruggaan naar de gevaarlijke Schotse Hooglanden.
Als Claire´s dochter volwassen is, besluit ze nog eenmaal, en nu voorgoed, terug te keren naar het Schotland van de achttiende eeuw, waar James inmiddels het respectabele beroep van boekdrukker uitoefent.
Kort na hun gepassioneerde hereniging wordt het paar gedwongen tot een lange zeereis, in achtervolging van het schip waarop James´ neef is ontvoerd om als slaaf te worden verkocht. Piraten, een epidemie aan boord, niets blijft hun bespaard. De vlucht voert hen uiteindelijk naar de verre kust van de koloniën in West-Indië, war hun tocht een onverwachte wending neemt…

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.