Recensie: Heir of fire van Sarah J. Maas

Titel: Heir of fire
Auteur: Sarah J. Maas
Pagina’s: 562
Taal: Engels
Uitgever: Bloomsbury

Het verhaal:

Consumed by guilt and rage, Celaena can’t bring herself to spill blood for the King of Adarlan. She must fight back…

The Immortal Queen will help her destroy the king – for a price. But as Celaena battles with her darkest memories and her heart breaks for a love that could never last, can she fulfil the bargain and head the almighty court of Terrasen? And who will stand with her?

Mijn review:

Al sinds het eerste boek uit deze serie ben ik verliefd op het verhaal en kan ik er echt geen genoeg van krijgen. Dit boek gaat verder waar deel twee gestopt is, dit verhaal wordt verteld vanuit verschillende personages. Al lijkt dit verwarrend dat is het geen moment. Je weet precies wat er zich afspeelt op de plaatsen waar de personages zich bevinden. Ik wil niet teveel weggeven van het verhaal of teveel spoilers geven aan de mensen die de serie nog niet gelezen hebben. ( waarom ben je er nog niet aan begonnen? ).

Het is één van de beste series van dit moment, er zit een constante lijn in en elk boek is beter dan het vorige. Ik weet dat er nog 3 boeken aankomen en ik kan niet wachten om te weten hoe het verder gaat met Celeana, Choal,Dorian en alle andere karakters die inmiddels een plaatsje in mijn hart hebben veroverd.

Ik hou van de schrijfstijl van deze serie, ondanks dat je over zoveel verschillende personages leest en vanuit zoveel verschillende perspectieven is het nooit verwarrend. Het vormt zich allemaal tot één verhaal en elk boek eindigt voor mij in een ware cliffhanger. Het liefst zou ik aan het eind van dit boek heel hard NEE!!!! Willen schreeuwen omdat ik niet wil dat het nu al ten einde is.

De personages zijn complex en niet recht toe recht aan, vaak weet je aan het begin van een boek wel welke kant bepaalde personages uitgaan maar in deze serie is dat gewoon niet, telkens als je denkt te weten wat iemand gaat doen doet diegene precies het tegenover gestelde. En ik ben groot fan van Celeana, ik hou van kick ass vrouwen in mijn boeken en zij is zeker zo’n vrouw. Ook al is ze op zoek naar zichzelf en waar ze voor staat. Ze staat wel haar mannetje in een wereld die het haar niet gemakkelijk maakt.

Conclusie:

Weer een geweldig deel uit deze super gave serie. Ik kan echt niet wachten tot het volgende deel uitkomt!

Author

annabel@hetlevenvaneenboekenworm.nl

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Tipje van de sluier dinsdag

20 januari 2015

%d bloggers liken dit: