Wel of geen dik boek?

Herken je dat, je staat voor je boekenkast en er staan nog zoveel boeken in die je moet lezen. Natuurlijk iedere boekengek kent dat toch? En dan wordt je oog getrokken door een bepaald boek of serie en je denkt: Hmm eigenlijk heb ik wel zin om dat boek te gaan lezen. Je pakt het uit de kast en zet het vervolgens met een zucht weer terug want het is zo dik! Ik heb het dan niet over een boek van 300 pagina’s maar boeken met meer dan 800 pagina’s. Sinds vorig jaar ben ik bevangen door de Outlander koorts, ik zag de eerste aflevering op HBO go en ik wist ik moet dat boek lezen! Maar ja dat is niet één boek, nee dat zijn er inmiddels 9! En alle 9 zijn ze ongelooflijk dik, echte pillen om aan te beginnen en je zeult je een hernia als je hem meeneemt.

DSC_0846

Ik ben inmiddels begonnen aan deel drie en erg snel gaat het niet, maar ik geniet er nog steeds van. Maarja er staan ook nog een hele hoop andere boeken te lonken om gelezen te worden. Ik moet eerlijk bekennen dat ik het soms moeilijk vind om een heel dik boek op te pakken. Ik wordt dan op een gegeven moment onrustig van dat ik het nog niet uit heb en eigenlijk ook aan een ander boek zou willen beginnen.

Een andere serie die ook ongelooflijk dikke boeken heeft is Game of Thrones en hoe graag ik die ook wil lezen als ik dan zie hoeveel pagina’s ik nog moet raak ik toch een beetje ontmoedigd. Begrijp me niet verkeerd, ik zal die boeken lezen! Maar het kost me gewoon wat meer tijd.

DSC_0293

Herkennen jullie dit? Of ben ik de enige boekenworm die het soms lastig vind om aan een heel dik boek te beginnen?

8 gedachtes over “Wel of geen dik boek?

    • Ja dat is ook het probleem je zet een bepaald doel, je wil regelmatig een recensie op je blog. Maar goed die dikke boeken kunnen ook weer hele mooie recensies opleveren

  1. Herkenbaar! Ik heb een boek van 900 pagina’s in mijn boekenkast staan en ik wil hem heel graag lezen, maar de hoeveelheid pagina’s staat me dan toch tegen. Het idee dat ik er toch wel één/twee weken mee zoet ben, werkt niet erg motiveren :’) Dan duurt het weer zo lang voordat ik een ander boek op kan pakken haha!

  2. Volgens mij ben ik juist de enige wat liever begint aan zo’n dikke pil dan aan een dunner boek. Ik vind het alleen irritant dat het dan langer duurt en ik geen recensies kan schrijven, maar voor de rest ben ik dan altijd zo blij dat het verhaal langer duurt, meer diepgang heeft vaker en alles dat ik toch liever aan een dikker boek begin.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.