Recensie: The book Thief van Markus Zusak

The book thiefTitel: The Book Thief
Auteur: Markus Zusak
Pagina’s: 560
Taal: Engels
Uitgever: Black Swan

Het verhaal:

  1. Nazi Germany. The country is holding its breath. Death has never been busier.

    Liesel, a nine-year-old girl, is living with a foster family on Himmel Street. Her parents have been taken away to a concentration camp. Liesel steals books. This is her story and the story of the inhabitants of her street when the bombs begin to fall.

    SOME IMPORTANT INFORMATION – THIS NOVEL IS NARRATED BY DEATH.

    It’s a small story, about: a girl, an accordionist, some fanatical Germans, a Jewish fist fighter, and quite a lot of thievery.

    ANOTHER THING YOU SHOULD KNOW – DEATH WILL VISIT THE BOOK THIEF THREE TIMES.

Mijn review:

Het verhaal algemeen:

Wow wat een ongelooflijk mooi verhaal is dit! Het boek ligt wel uit mijn comfortzone maar het sprak me wel aan. Ik heb de film laatst ook gekocht maar wilde toch eerst het boek gaan lezen. En wat ben ik blij dat ik er aan begonnen ben!

Het is een ongelooflijk mooi, ontroerend en boeiend verhaal. Veelal als we over de tweede wereld oorlog lezen is het vanuit Nederland, deze keer lees je het vanuit Duitsland. De manier waarop het boek verteld is, is ook ontzettend mooi de verteller is een speciaal figuur en dat maakt het verhaal ook zo goed. Het wordt niet vanuit het personage zelf verteld, maar eigenlijk bijna aan je voorgelezen.

De personages:

De personages zijn goed uitgedacht, natuurlijk is het vooral de boekendief waar je over leest. Maar in haar omgeving ontmoet zij veel mensen en die maken het boek nog mooier. Haar ouders, de vrienden die ze maakt en ook alle bij personages die ze misschien maar één keer ontmoet. Ze worden allemaal uitgebreid beschreven en dat maakt het verhaal kleurrijk en interessant. Ik moet ook eerlijk toegeven dat het boek me echt wel aan het denken heeft gezet.

De Schrijfstijl:

De schrijfstijl is even wennen, de eerste paar hoofdstukken moest ik er even inkomen. Maar als je eenmaal de smaak te pakken hebt dan is het mede door de geweldige schrijfstijl eigenlijk niet weg te leggen.

Het verhaal loopt gewoon, soms maak je een sprong naar de toekomst, soms naar het verleden en soms lees je een hoofdstuk over één van de personages die Liesel ontmoet heeft. Het stoort geen moment dat dit zo geschreven is. Het maakt het boek des te leuker en geeft het ook meer diepgang.

Conclusie

Wow wat een geweldig boek en wat ben ik blij dat ik uit mijn comfortzone ben gestapt hiervoor want ik had dit boek echt niet willen missen!

Author

annabel@hetlevenvaneenboekenworm.nl

Comments

26 januari 2015 at 10:41

Ik heb de film wel gezien, maar ik ben ook wel benieuwd naar het boek!26 januari 2015 at 11:26

Klinkt goed. Ik heb dit nog niet gelezen, maar de film raakte me niet heel erg. Dus ben benieuwd!Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Tipje van de sluier dinsdag

27 januari 2015

%d bloggers liken dit: