Young-Adult boekenweek: Ik had er iets heel anders van verwacht…..

Net als vele met mij deed ik een klein vreugde dansje toen ik hoorde over de Young-Adult boekenweek. Een week waarin het YA genre centraal zou staan met leuke evenementen en eventueel misschien een auteur hier en daar ontmoeten. Tot ik het artikel op Mustreads.nl las. Meteen werd eigenlijk mijn euforische gevoel over deze week in de grond geboord. Het wordt helemaal geen YA-week, het is de bedoeling van deze week om jongeren tussen de 14 en 18 jaar aan het lezen te krijgen.

Natuurlijk hartstikke mooi streven maar ik denk dat het CNPB met deze insteek de plank volledig misslaat en er een hele hoop boekenwormen met mij toch wel teleurgesteld zijn. Buiten het feit dat het de naam Literatour heeft gekregen en het zich dus vooral wil richten op Literatuur, vergeten ze ook dat de doelgroep die dit genre leest veel breder is dan tot 18 jaar. Er zijn veel volwassenen waaronder ikzelf die het heerlijk vinden om young-adult boeken te lezen.

Als je zo de reacties op het stuk leest, ben ik niet de enige die er zo over denkt, hopelijk krijgen wij hier in Nederland ook eens echt zoiets tofs als bijvoorbeeld YALL-Fest in Amerika. Waarbij je gewoon heerlijk kunt genieten van alle prachtige boeken en mede fans van dit geweldige genre kan ontmoeten. Want hoe mensen er ook over denken ik kan alleen maar zeggen: Ik lees Young-Adult boeken en ik ben er trots op!

Author

annabel@hetlevenvaneenboekenworm.nl

Comments

27 januari 2015 at 11:08

Ik vind het echt heel erg jammer… Hier heb ik geen petitie voor ondertekent! 🙁27 januari 2015 at 11:21

Helemaal mee eens! Ze zien YA niet als genre, dus ze onderschstten hoeveel mensen (dus niet alleen jongen of YA) deze boeken lezen.

28 januari 2015 at 19:44

Ik behoor dan wel tot de doelgroep, toch vind ik het zelf ook jammer. Ik had er iets heel anders van verwacht.    annabel
    28 januari 2015 at 19:54

    Ja dat is een beetje de reactie die iedereen geeft. Iedereen had er iets anders van verwacht. Maar er zijn een aantal auteurs die via facebook er toch nog iets leuks van willen gaan maken.Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Tipje van de sluier dinsdag

27 januari 2015

%d bloggers liken dit: