Recensie: Anna and the French Kiss van Stephanie Perkins

Anna and the french kissTitel: Anna and the french kiss
Auteur: Stephanie Perkins
Pagina’s: 372
Taal: Engels
Uitgever: Speak


Het verhaal
:

an Anna find love in the City of Light?

Anna is happy in Atlanta. She has a loyal best friend and a crush on her coworker at the movie theater, who is just starting to return her affection. So she’s less than thrilled when her father decides to send her to a boarding school in Paris for her senior year.

But despite not speaking a word of French, Anna meets some cool new people, including the handsome Étienne St. Clair, who quickly becomes her best friend. Unfortunately, he’s taken —and Anna might be, too. Will a year of romantic near misses end with the French kiss she’s waiting for? ( van Goodreads )

Mijn recensie:

Het verhaal algemeen:

Ik ben eigenlijk iemand die dit soort boeken niet snel leest. Maar ik zag dit boek zo vaak voorbij komen bij Booktubers dat ik er nieuwsgierig naar werd. Ik ben in ieder geval blij dat ik toch overstag ben gegaan want ik vond het een hartstikke leuk boek om te lezen.

Nee het is geen boek dat reuze spannend is en je de hele tijd op het puntje van je stoel houd, maar dat geeft ook niet dat heeft dit boek ook niet nodig. Het is een leuk verhaal, een verhaal met een lach en een traan.

De personages:

Hoofdpersonage Anna lijkt in het begin wel een beetje een verwend meisje dat haar zin niet krijgt. Ze heeft een rijke vader en die stuurt haar naar Parijs om te studeren. Ik zie het probleem niet, maar zij wel. Ze vond net een jongen leuk waarmee ze werkte en ze zou beginnen aan haar laatste jaar op de middelbare school.  Maar ondanks dat ze in eerste instantie nogal negatief is, trekt dit al snel bij en vind ik haar eigenlijk heel erg leuk.

De mensen die zij om zich heen verzameld zijn niet meteen de meest populaire mensen op school maar stuk voor stuk wel unieke karakters. Al moet ik wel eerlijk toegeven dan ik St. Clair af en toe best vervloekt heb omdat hij zo besluiteloos was.

Het zijn allemaal karakters die je in het dagelijks leven gewoon ook tegen kan komen. Een aantal ervan zou ik zelf wel als vrienden gehad willen hebben tijdens mijn middelbare schooltijd.

De Schrijfstijl:

De schrijfstijl is vlot en ook niet moeilijk, je vliegt door de hoofdstukken en pagina’s heen. Meerdere malen dacht ik, ach nog één hoofdstuk om vervolgens meer dan één hoofdstuk te lezen.

Eindoordeel:

Een super leuk boek om eens te lezen, ik denk dat ze nog leuker zijn om te lezen als je lekker op het strand ligt.

 

 

Author

annabel@hetlevenvaneenboekenworm.nl

Comments

5 februari 2015 at 12:57

Dit boek staat nog steeds op mijn TBR lijstje. Ik lees er zoveel goede dingen over!Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Tipje van de sluier dinsdag

3 februari 2015

%d bloggers liken dit: