Recensie: Lola and the boy next door van Stephanie Perkins

Lola and the boy next doorTitel: Lola and the boy next door
Auteur:
Stephanie Perkins
Pagina’s:
338
Taal:
Engels
Uitgever:
Speak

Het verhaal:

Lola Nolan is a budding costume designer, and for her, the more outrageous, sparkly, and fun the outfit, the better. And everything is pretty perfect in her life (right down to her hot rocker boyfriend) until the Bell twins, Calliope and Cricket, return to the negihborhood. When Cricket, a gifted inventor, steps out from his twin sister’s shadow and back into Lola’s life, she must finally reconcile a lifetime of feelings for the boy next door. ( van Goodreads )

Mijn recensie:

Het verhaal algemeen:

Net als Anna and the french kiss is ook dit zo’n heerlijk boek tussendoor. De meeste mensen vinden dit deel het minste deel uit de reeks maar ik vond hem eigenlijk net zo leuk als het eerste deel.

Dit verhaal lijkt in eerste instantie geen enkel verband te hebben met de personages van Anna and the french kiss maar al snel kom je een aantal bekende karakters tegen wat ik heel leuk vond. Dit verhaal draait dus om Lola die eigenlijk heel erg verliefd was op de jongen die naast haar woonde, maar er is iets gebeurd waardoor ze hem nooit meer wil zien.  Wat datgene precies is kom je in het boek achter.

De personages:

Lola is een erg leuk personage, je ziet hier echt de tiener die zich afzet tegen haar ouders door te daten met een oudere jongen. Overigens vond ik dit leeftijdsverschil niet heel schokkend ver uit elkaar liggen. Maar het feit dat ze op een gegeven moment gaat twijfelen aan zichzelf en hun relatie was iets wat ik meteen herkende uit de vele dystopian boeken die ik de laatste tijd gelezen heb. De driehoeksverhouding. Dat is meteen ook het enige wat ik echt niet leuk vond aan Lola, haar besluiteloosheid.

Verder is ze een heel interessant karakter dat zich gek kleed en al weet de ze later graag modeontwerpster wil worden.  Ook de andere karakters in dit boek zijn interessant, de familie die naast hun woont, haar ouders en alle andere mensen die ze om zich heen heeft verzameld.

De Schrijfstijl:

Net als het boek Anna and the french kiss leest ook dit boek makkelijk weg. Je vliegt weer door de hoofdstukken heen en voor je het weet ben je op de laatste pagina aanbeland.

Eindoordeel:

Ook dit boek vond ik erg leuk om te lezen, het is redelijk buiten mijn comfort zone maar ik heb er wel ontzettend van genoten.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.