Review: Isla and the happily ever after

Isla and the happily ever afterTitel: Isla and the happily ever after
Auteur:
Stephanie Perkins
Pagina’s:
352
Taal:
Engels
Uitgever:
Speak

Het verhaal:

Hopeless romantic Isla has had a crush on introspective cartoonist Josh since their first year at the School of America in Paris. And after a chance encounter in Manhattan over the summer, romance might be closer than Isla imagined. But as they begin their senior year back in France, Isla and Josh are forced to confront the challenges every young couple must face, including family drama, uncertainty about their college futures, and the very real possibility of being apart.

Featuring cameos from fan-favorites Anna, Étienne, Lola, and Cricket, this sweet and sexy story of true love—set against the stunning backdrops of New York City, Paris, and Barcelona—is a swoonworthy conclusion to Stephanie Perkins’s beloved series. ( van Goodreads )

Mijn recensie:

Het verhaal algemeen:

In dit verhaal gaan we weer terug naar Parijs en lezen we hoe het verder gaat met twee personages die we in het eerste boek al hebben leren kennen. Ik vond het persoonlijk erg leuk om weer terug te gaan naar Parijs. Het uitstapje naar Amerika was leuk maar de romantiek van Parijs past gewoon heel goed bij deze boeken.

Ook in dit boek komen we wat oude bekende tegen, maar het gaat vooral over Isla. Ze heeft al een hele tijd een oogje op Josh eigenlijk al sinds ze hem voor het eerst zag. De romantiek spat er al snel vanaf in dit boek maar of het ook blijvend is moet je zelf maar lezen.

Het is leuk om te lezen hoe het er nu aan toe gaat op de kostschool en hoe het verder gaat met een aantal van de karakters die je in het eerste deel hebt leren kennen.

De personages:

Ik vond Isla in het begin een leuk personage, maar naarmate het boek vorderde heb ik toch echt wel een momentje een hekel gehad aan haar destructieve gedrag.  Ik kan er niet goed tegen als mensen met opzet hun eigen leven verpesten.

Ook Josh kon ik af en toe wel schieten aangezien hij hetzelfde gedrag vertoonde. Maar naarmate het boek vorderde draaide ik wat dat betreft wel bij. Verder zijn de meeste personages al bekend en leer je ze in meer of mindere maten wat beter kennen.

De Schrijfstijl:

Tja die is eigenlijk niet veranderd door de serie heen, het blijft een boek dat je eigenlijk heel snel uit hebt. Omdat je wil blijven lezen en nieuwsgierig bent naar wat er verder met de karakters gaat gebeuren.

Eindoordeel:

Zeker een waardige afsluiter van deze serie, ik heb er in ieder geval van genoten.

 

Author

annabel@hetlevenvaneenboekenworm.nl

Comments

9 februari 2015 at 20:33

Ik ben zo benieuwd naar Anna and the French kiss. Dit voorjaar wordt hij in het Nederlands uitgegeven volgens mij. Ik lees ook vaak Engels maar heb deze (nog) niet gekocht. Maar snel aan beginnen begrijp ik…Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Tipje van de sluier dinsdag

10 februari 2015

%d bloggers liken dit: