Recensies schrijven

Natuurlijk een belangrijk onderdeel van een boekenblog, de recensies van de gelezen boeken. Ik probeer hier steeds beter in te worden en hoop natuurlijk dat dat ook lukt. Maar ik vraag me zo af wat jullie als lezer van mijn blog nou belangrijk vinden in een recensie. Vinden jullie het belangrijk dat ik het verhaal bespreek met kans op spoilers? Ik doe dit nu bewust niet of probeer het in ieder geval niet te doen zodat je mijn recensie ook kan lezen voor je zelf het boek leest.

Vinden jullie het leuk om quotes uit het boek terug te zien komen, of juist niet? Kortom wat lezen jullie graag in een recensie, wat zorgt ervoor dat je het interessant vindt?

Hopelijk lijden jullie tips tot interessante recensies voor jullie als lezer.

Author

annabel@hetlevenvaneenboekenworm.nl

Comments

12 februari 2015 at 18:33

Ik lees graag over de mening van een persoon, ik vind een spoiler op zijn tijd niet erg, maar dit moet wel duidelijk aangegeven zijn en ik denk niet dat je dat teveel moet doen, want daardoor haken mensen ook weer snel af van het lezen van je review. Of reserveer een bepaald stukje voor spoilers waar je het duidelijk bijzet. Verder vind ik quotes alleen een goed punt als ze passen bij waar je het over hebt, random quotes ertussen door spreekt mij niet zo aan. Maar als je het over de prachtige schrijfstijl hebt en dan een quote vind ik het wel logisch.  annabel
  12 februari 2015 at 19:28

  Dank jewel voor je tips! Ik ben zelf ook zeker geen fan van spoilers en probeer dat eigenlijk ook altijd te vermijden, het is voor de lezer van je review niet leuk als je het verhaal eigenlijk al verklapt!12 februari 2015 at 18:36

Ik vind het zelf ook altijd moeilijk om te bepalen wat wel/niet in een recensie aan bod mag komen. Zelf vind ik het vooral belangrijk om te ontdekken wat de persoon zelf van het boek vond. Het verhaal omschrijven of toch vooral de sfeer omschrijven mag zeker (spoilers liefst niet want die zouden mijn leesplezier kunnen bederven)13 februari 2015 at 14:32

Ik vind dat spoilers niet echt een plaats hebben in een recensie en probeer ze zelf dan ook zo veel mogelijk te vermijden. Soms is dat erg lastig, bijvoorbeeld wanneer je een vervolg recenseert. In dat geval zorg ik dat spoilers duidelijk worden aangegeven zodat mensen die ze niet willen lezen er met gemak omheen kunnen navigeren.

Verder vind ik het erg belangrijk dat een recensie persoonlijk is. Als ik stijve, onpersoonlijke recensies wil lezen sla ik wel de eerste de beste krant open. De reden dat ik me tot boekenblogs wend is omdat bloggers juist wel hun persoonlijke mening overbrengen in een review. Naarmate je een blogger – en diens smaak – beter leert kennen weet je ook in welke mate je smaak aansluit op die van de blogger.  annabel
  13 februari 2015 at 14:51

  Ik ben het wel met je eens. Ik vind het inderdaad ook leuk om juist de persoonlijke mening te lezen van een Blogger. Bedankt voor je uitgebreide reactie!Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

%d bloggers liken dit: