De beroemde leesdip

Ik mag het zo wel noemen geloof ik, want wat heb ik de laatste tijd een hoop blogposts voorbij zien komen over andere lezers die in een leesdip zitten. En helaas moet ik bekennen dat ik er ook inzit, nou ja ik klim er langzaam weer een beetje uit. Maar ik ben er nog niet helemaal uit.

Het begon vorige week, ik was zo blij dat ik het boek Red Queen kon gaan lezen, ik had er zo naar uit gekeken maar vanaf dat ik begon in het boek zat ik gewoon echt in een dipje. Ik vertoon lees ontwijkend gedrag, ik klap toch mijn laptop weer open, ik pak toch maar mijn telefoon of hé dat programma is misschien ook wel leuk. Echt elk excuus om niet te gaan lezen heb ik gebruikt. Ik kon mezelf er maar niet toe zetten.

Is het boek dan zo slecht zul je je afvragen, nou nee dus! Ik vind het boek echt super leuk en ik weet zeker dat het een hele positieve review gaat worden. Het heeft spanning en romantiek en alles wat ik leuk vind in een boek. Maar lezen trekt me op dit moment gewoon even niet.

Ik krijg ook een hoop nieuwe boeken binnen en ondanks dat ik ze allemaal wil lezen heb ik nog niet echt het gevoel dat ik normaal heb als ik een boek binnen krijg. Het gevoel dat ik meteen in het boek wil beginnen en het niet meer weg wil leggen.

Zoals ik aan het begin van deze post al heb gemeld klim ik er langzaam wel weer uit, misschien ook wel omdat ik vanmiddag heerlijk met mijn ipod playlist op shuffle heb zitten lezen terwijl mijn meisje lekker op bed lagen. Ik hoop in ieder geval dat het een stijgende lijn gaat zijn en ik weer net zo fanatiek ga lezen als in Januari.

Hebben jullie wel eens last van een leesdip? Wat doe jij dan juist wel of niet om hier uit te komen?

Author

annabel@hetlevenvaneenboekenworm.nl

Comments

18 februari 2015 at 12:39

Jups, soms wel! Dan heb ik gewoon geen zin om te lezen! Gewoon uitzitten en t komt vanzelf wel weer terug! Lezen moet leuk blijven en geen verplichting worden!18 februari 2015 at 12:40

Herkenbaar. Gelukkig is de beruchte dip bij mij al weer aan het opklaren. Afgelopen weekend las ik Girl of Fire And Thorns (hopelijk rommel ik niet de hele titel door elkaar) en dat was precies het boek wat ik nodig had om me uit mijn dip te tillen.19 februari 2015 at 07:57

Ja, ook ik herken dat. Maar ik weet intussen dat het echt wel met het boek dat je leest te maken hebt. Het boek kan je smaak zijn, kan goed zijn, alle positieve dingen bij elkaar. Maar jij bent er niet voor in de stemming. En ook niet voor al die andere heerlijke boeken op de stapel. Je wil gewoon dat ‘ene boek’ en dat ligt daar net niet bij. Ik grijp dan in zo’n geval naar een boek wat ik graag herlees. Soms heb ik daar maar even in gelezen en ik krijg alweer zin in een ongelezen boek. Eén ding weet ik wel: forceren werkt averechts. Maar zodra ik ga weglopen voor een boek, weet ik dat ik even een stap terug moet doen en iets vertrouwds moet gaan lezen. We schijnen ook teveel verhalen binnen te krijgen zeker hihi 😉

Groetjes, Marjon.Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Tipje van de sluier Dinsdag

17 februari 2015

%d bloggers liken dit: