Recensie: Red Queen van Victoria Aveyard

Red queenTitel: Red Queen
Auteur:
Vicotria Aveyard
Pagina’s:
383
Taal:
Engels
Uitgever:
HarperTeen
Het verhaal
:

Mijn recensie:

Het verhaal algemeen:

Ten eerste laat je niet afschrikken door de vergelijking die gemaakt wordt, er staat een kruising tussen Graceling en de Selection. Nou heb ik Graceling niet gelezen maar het lijkt echt niets op de selection boeken!

Al vanaf dat ik de kwijlwaardige cover van dit boek had gezien en ik had gelezen waar het boek over ging wist ik dat ik dit boek wilde lezen. Het mocht van mij dan ook snel februari worden, het moment dat het boek uit zou komen. Zul je zien dat net als dat langverwachte boek binnenkomt ik in een leesdipje raak. Maar goed dat mocht de pret niet drukken want wow ik vond het echt een heel goed boek.

Het verhaal is spannend, bevat een vleugje romantiek maar vooral een hoop leugens die iedereen elkaar verteld en voorhoud om een voor hem perfecte wereld te creëren. Voor de één is dat een wereld waarin silvers en reds gelijk zijn voor de ander moet het vooral zo blijven zoals het nu is.

De wereld die gecreëerd is voor dit boek is heel mooi en duidelijk omschreven, je weet precies hoe de mensen over elkaar denken. Het klasse systeem is duidelijk aanwezig en je hoeft niet te twijfelen over wat iemand is een red of een silver. Werk je dan ben je een Red, laat je je bedienen en bevat je een bepaalde gave dan ben je een Silver. Makkelijker kan niet toch?

Maar wat nou als je een Red bent en een gaven hebt? Dan wordt het verhaal ineens een stuk ingewikkelder en spannender!

red queen binnenkant

De personages:

Het personage waar je het meest over leest is Mare, ze is een Red. Maar zij is één van de bijzondere Reds. Deze gave brengt haar flink in de problemen. Ben ik het eens met alle beslissingen die zij maakte? Nee maar ik moet zeggen dat ik niet weet wat ik in dezelfde situatie gedaan zou hebben. Ze wordt eigenlijk een beetje voor de leeuwen gegooid en ze moet vechten voor zichzelf.

Ik vond de uitwerking van de personages echt goed gedaan, eigenlijk bleef iedereen om Mare heen een beetje mysterieus. Je wist niet wat er met ze zou gebeuren en wat ze dachten of wat hun motieven zijn.  Stukje bij beetje leer je de personages kennen zoals Mare ze leert kennen, dat vond ik het mooie van het boek ik had echt het gevoel dat je als lezer in de schoenen van Mare stond.

De Schrijfstijl:

Ik vond de schrijfstijl erg fijn, niet teveel moeilijke woorden waardoor je eigenlijk makkelijk verder kon lezen. Doordat de wereld vanaf het begin erg duidelijk is zit je ook zo in het verhaal en wordt je meegezogen.

Het boek werkt niet naar één grote gebeurtenis toe hierdoor is er eigenlijk continue spanning in het boek. Het verveeld in ieder geval geen moment.

Eindoordeel:

Ik vond het een geweldig mooi boek, ik ben dan ook heel benieuwd naar hoe deze serie verder gaat. Nogmaals laat je niet afschrikken door de vergelijking en geeft dit boek een kans want het is je tijd dubbel en dwars waard!

Author

annabel@hetlevenvaneenboekenworm.nl

Comments

21 februari 2015 at 14:34

Lijkt me echt een leuk boek! 😀 Zie hem zo vaak voorbij komen op YouTube, iedereen is er echt dol op 😀Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

%d bloggers liken dit: