Recensie: Weird things customers say in bookshops van Jen Campbell

Weird things customers say in bookshopsTitel: Weird things customers say in bookshops
Auteur:
Jen Campell
Pagina’s:
119
Taal:
Engels
Uitgever:
Constable & Robinson


Het verhaal:

This Sunday Times Bestseller is a miscellany of hilarious and peculiar bookshop moments:
‘Can books conduct electricity?’
‘My children are just climbing your bookshelves: that’s ok… isn’t it?’

A John Cleese Twitter question [‘What is your pet peeve?’], first sparked the ‘Weird Things Customers Say in Bookshops’ blog, which grew over three years into one bookseller’s collection of ridiculous conversations on the shop floor.

From ‘Did Beatrix Potter ever write a book about dinosaurs?’ to the hunt for a paperback which could forecast the next year’s weather; and from ‘I’ve forgotten my glasses, please read me the first chapter’ to’Excuse me… is this book edible?’

This full-length collection illustrated by the Brothers McLeod also includes top ‘Weird Things’ from bookshops around the world. ( van Goodreads )

Mijn recensie:

Ik heb hardop gelachen en met mijn hoofd geschud om de rare dingen die mensen vragen en zeggen in boekwinkels. Toen ik voor het eerst van dit boek hoorde wist ik dat ik dit boek echt moest gaan lezen. Wat ben ik blij dat ik het gedaan heb!

Je vraagt je soms echt af waar je dit soort mensen vindt, sommige vragen zijn echt dom ( sorry dat ik het zeg maar het is echt zo ) en sommige opmerkingen zijn echt hilarisch. Je zou haast denken dat deze mensen nog nooit een voet binnen hebben gezet in een boekwinkel. Ik zal een aantal voorbeelden geven:

Customer: My children are just climbing your bookshelves.That’s ok isn’t it? They won’t topple over, will they?

Als eigenaar van deze boekwinkel zou je zo iemand toch meteen de winkel uit willen smijten?

Customer: You know the film Coraline?
Bookseller: Yes, indeed
Customer: My daughter loves it. Are they going to make it into a book?

Euhm….. Tja wat zeg je daar nou op?

En voor de Harry Potter fans:

Customer: Do you have a restricted section?

Ik kan het hele boek wel overtypen maar dat ga ik niet doen natuurlijk. Ik zou zeggen duik eens in dit boekje want het is echt hilarisch. Er is ook een deel twee ( ja ze hebben nog meer rare klanten gevonden ). Genaamd: More weird things customers say in bookshops.

Eindoordeel:

Als je benieuwd bent naar alle rare dingen die mensen vragen of zeggen in een boekwinkel of je hebt gewoon zin om eens heerlijk te lachten lees dan dit boek!

Author

annabel@hetlevenvaneenboekenworm.nl

Comments

22 februari 2015 at 11:19

Dit lijkt me een hartstikke leuk boekje!22 februari 2015 at 13:52

Wat een geweldig boek! Die gaat op mijn wishlist.    annabel
    24 februari 2015 at 19:22

    Het is echt een aanrader, het tweede deel is ook erg leuk trouwens. Ik heb hem nog niet helemaal gelezen maar daar verschijnt binnenkort ook wel een review van.22 februari 2015 at 17:04

Ha, die laatste. Ik wil de restricted section ook wel even bezoeken.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

%d bloggers liken dit: