Recensie: Snow Like Ashes van Sarah Raasch

Snow like ashesTitel: Snow like ashes
Auteur:
Sarah Raasch
Pagina’s:
422
Taal:
Engels
Uitgever:
Balzer + Bay

Het verhaal:

A heartbroken girl. A fierce warrior. A hero in the making.

Sixteen years ago the Kingdom of Winter was conquered and its citizens enslaved, leaving them without magic or a monarch. Now, the Winterians’ only hope for freedom is the eight survivors who managed to escape, and who have been waiting for the opportunity to steal back Winter’s magic and rebuild the kingdom ever since.

Orphaned as an infant during Winter’s defeat, Meira has lived her whole life as a refugee, raised by the Winterians’ general, Sir. Training to be a warrior—and desperately in love with her best friend, and future king, Mather — she would do anything to help her kingdom rise to power again.

So when scouts discover the location of the ancient locket that can restore Winter’s magic, Meira decides to go after it herself. Finally, she’s scaling towers, fighting enemy soldiers, and serving her kingdom just as she’s always dreamed she would. But the mission doesn’t go as planned, and Meira soon finds herself thrust into a world of evil magic and dangerous politics – and ultimately comes to realize that her destiny is not, never has been, her own.

Mijn recensie:

Het verhaal algemeen:

Ik ben eigenlijk nooit iemand geweest die graag een fantasy boek oppakt. Maar sinds kort trekken ze toch steeds vaker mijn aandacht. Zo ook dit boek, behalve dat ik de cover heel erg mooi vond, trok de beschrijving mij ook heel erg aan.

Ik moet zeggen dat het verhaal een beetje langzaam op gang komt, er gebeurd wel het één en ander aan spannende dingen maar daarna valt het vaak toch weer een beetje stil. Maar ergens stoorde me dat niet, ik wilde ondanks alles toch echt verder lezen hoe het met de personages zou gaan.

Het einde vond ik wel verassend, ik kreeg ergens in het verhaal wel een vaag vermoeden maar ik wist niks zeker tot ik het ook echt las. Het laatste hoofdstuk was zeker mooi  maar het eindigde niet in een mega cliffhanger wat ik wel verwacht had aangezien boek twee en drie al gepland staan.

Snow like ashes 2

De personages:

De personages blijven als je het mij vraagt wel een beetje oppervlakkig, je leert ze een beetje kennen maar wat ze nu drijft tot bepaalde acties kun je niet echt achterhalen. Een aantal beslissingen worden wel toegelicht maar wat mij betreft had dit wel wat vaker gemogen.

Hierdoor had ik ondanks dat ik het echt wel een goed boek vond, weinig binding met de personages uit het boek. Dit zorgde er voor dat sommige scenes die misschien best emotioneel hadden kunnen zijn dit nu niet zijn. Waar ik bij sommige boeken zo gehecht ben aan personages dat ik mezelf erop betrap dat ik ze maar moeilijk los kan laten had ik dit hier totaal niet.

De Schrijfstijl:

De schrijfstijl is prettig en duidelijk, het verhaal loopt wel en wordt niet tegengehouden. Het kabbelt op zijn gemakje voort, neemt hier en daar een sprintje en kabbelt daarna weer verder. Ondanks dat de personages mij niet konden binden was het wel boeiend geschreven.

Eindoordeel:

Ik vind het een mooi boek en ben ook zeker benieuwd naar de rest van de serie.

Author

annabel@hetlevenvaneenboekenworm.nl

Comments

23 februari 2015 at 19:46

mooie foto 🙂 dit boek staat al een tijdje op mijn verlanglijstje23 februari 2015 at 19:58

Deze staat ook hoog op mijn wishlist want ik ben echt verliefd op de cover ^^Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Tipje van de sluier dinsdag

24 februari 2015

%d bloggers liken dit: