Tipje van de sluier dinsdag

Het is weer dinsdag dus een nieuw tipje van de sluier, deze keer ben ik een boek aan het herlezen. Omdat het laatste deel van de Grisha trilogie uit is ben ik het eerste deel opnieuw aan het lezen en zal ik daarna de andere twee delen gaan lezen. Dus hierbij mijn tipje van de sluier van vandaag:

“Feydor trok een groot mes tevoorschijn uit zijn riem en gaf het aan mij. Druk je tegen de vloer en hou je stil”  ( p. 70 )
 
Ik denk dat de meeste mensen de Grisha tegenwoordig wel kennen maar ik hieronder toch een beschrijving van het boek. 
 
Het ooit zo rijke Ravka wordt sinds tientallen jaren in tweeën gedeeld door de Schaduwvlakte; een Schim en Schaduwondoorgrondelijke duisternis, vergeven van monsters die teren op mensenvlees. Het lot van het land is onzeker.

Alina Starkov is nooit ergens goed in geweest. Maar als haar regiment wordt aangevallen en  haar beste vriend zwaargewond raakt, ontwaakt er bij Alina een onbekende kracht die zijn leven redt. Een kracht die het door oorlog getergde koninkrijk voor eens en altijd kan bevrijden. Alina moet alles achterlaten en wordt meegevoerd naar het hof, waar ze getraind zal worden tot lid van de Grisha: het magische elitekorps dat wordt geleid door de mysterieuze Duisterling.

Alina moet de geheimen van de Grisha leren doorgronden nu de toekomst van Ravka in haar handen ligt. In de dreigende duisternis leert Alina niet alleen haar kracht beheersen, maar leert ze ook een kant van zichzelf kennen die ze misschien liever nooit had ontdekt. ( van: Goodreads) 

Author

annabel@hetlevenvaneenboekenworm.nl

Comments

24 februari 2015 at 10:27

Leuk! Ik ga Schim en Schaduw waarschijnlijk in de zomer herlezen!Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

De YA boekenweek

25 februari 2015

%d bloggers liken dit: