Recensie: The Julian chapter van R.J. Palacio

Titel: The Julian Chapter
Auteur:
R.J. Palacio
Pagina’s:
84
Taal:
Engels
Uitgever:
knopf books for young readers


Het verhaal
:

A brand new, exclusive chapter from the bestselling, award-winning, and critically acclaimed novel Wonder.

Over 1 million people have read Wonder and have fallen in love with Auggie Pullman, an ordinary boy with an extraordinary face. Now readers will have a chance to hear from the book’s most controversial character—Julian.

From the very first day Auggie and Julian met in the pages of the #1 New York Times bestseller Wonder, it was clear they were never going to be friends, with Julian treating Auggie like he had the plague. And while Wonder told Auggie’s story through six different viewpoints, Julian’s perspective was never shared. Readers could only guess what he was thinking.

Until now. The Julian Chapter will finally reveal the bully’s side of the story. Why is Julian so unkind to Auggie? And does he have a chance for redemption? ( van Goodreads )

Mijn review:

Het verhaal algemeen:

Dit is een novella dat het verhaal van Julian verteld, hij is één van de nieuwe klasgenootjes van August uit Wonder. Ik zal eerlijk bekennen ik had een hekel aan Julian, de dingen die hij gedaan had vond ik echt vreselijk en ontzettend gemeen. Dus ik was heel nieuwsgierig naar het waarom van zijn acties.

Eigenlijk heb ik het hele boek een hekel aan hem gehad tot aan het einde toen begon ik wat meer sympathie voor hem te krijgen. Mede dankzij zijn oma die een onwijs mooi en goed karakter is.

De personages:

Ow wat had ik die Julian met alle liefde zijn nek om willen draaien haha. Ik heb zelden over een karakter gelezen dat zo ontzettend gemeen is. Maar naarmate je verder komt in dit boek snap je beter waar zijn gedrag vandaan komt en waarom hij doet zoals hij doet.

Buiten hem zijn de ouders van Julian ook echt om te schieten, van die mensen die vinden dat hun zoon nooit iets fout doet. Ik heb echt een hekel aan dat soort ouders ( en dat zeg ik als mama van twee kinderen ).

De oma van Julian vind ik wel een ontzettend leuk mens, zij is ook degene die ervoor gezorgd heeft dat ik aan het einde van het boek en minder grote hekel aan Julian had.

De Schrijfstijl:

Net als het boek Wonder vind ik de schrijfstijl heerlijk, je vliegt door het boekje heen en elke pagina zorgt er weer voor dat je verder wil lezen.

Eindoordeel:

Ik ben normaal niet zo fan van de novella’s maar dit is wel een hele leuke toevoeging aan het boek wonder.

Author

annabel@hetlevenvaneenboekenworm.nl

Comments

27 februari 2015 at 10:20

Ben het helemaal met je eens! En inderdaad, Julian een leuk karakter vinden wordt hem echt niet!Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Book Haul Februari 2015

28 februari 2015

%d bloggers liken dit: