Recensie: Angelfall van Susan Ee

Titel: Angelfall
Auteur:
Susan Ee
Pagina’s:
326
Taal:
Engels
Uitgever:
Hodder & Stoughton

Het verhaal:

The official print edition of the internet phenomenon. Already over 8,000 five star reader reviews. (And counting.)

It’s been six weeks since the angels of the apocalypse destroyed the world as we know it. Only pockets of humanity remain.

Savage street gangs rule the day while fear and superstition rule the night.

When angels fly away with a helpless girl, her seventeen-year-old sister Penryn will do anything to get her back…

Mijn recensie:

Het verhaal algemeen:

Ik ben niet onbekend met engelen die zich niet zo engelachtig gedragen. ( supernatural zit er vol van ) Maar in de meeste boeken zijn engelen of ze nu gevallen zijn of niet vooral objecten voor jonge meisjes om verliefd op te worden. In dit boek is dat echter niet het geval, in dit boek zorgen de engelen voor de Apocalyps.

Het verhaal begint eigenlijk al meteen goed, je zit middenin een poging van twee zusjes en een moeder om te ontsnappen uit het appartementencomplex waar ze wonen.  Het feit dat je meteen in de actie valt zet de toon voor de rest van het boek. Want het hele boek zit vol met actie en avontuur, er zijn enkele kleine momentjes dat je even de tijd hebt om op adem te komen, maar zodra je denkt: Nu kan er niks meer misgaan, gebeurt er weer iets waardoor je weer op het puntje van je stoel zit.

De personages:

Ik vind de personages erg goed uitwerkt, Penryn is een sterk personage en hoewel ik af en toe haar acties wat in twijfel trok maakte dit haar juist ook menselijk en niet perfect. Het feit dat ze niet bang is om een fout te maken en soms juist meer handelt uit gevoel dan vanuit haar verstand maakt haar geloofwaardig.

Raffe is echt een engel die eigenlijk een beetje een eikel is. Hij denkt dat hij het allemaal wel red en heeft ook niemand nodig. Verder laat hij duidelijk merken aan Penryn dat hij haar acties om hem te redden niet echt waardeert.

De moeder van Penryn is een apart geval en eigenlijk wil ik niet teveel over haar vertellen. Ze is een beetje mysterieus, er is iets met haar, maar om te weten wat dat is raad ik je aan het boek zelf te lezen.

Ook de personages die een mindere grote rol hebben in het boek zijn gewoon goed uitgewerkt. Je hebt echt het gevoel dat ze allemaal een verleden hebben en een reden om te doen wat ze doen. Ondanks dat je van de meeste nooit zult weten hoe het nu precies zit.

De Schrijfstijl:

De schrijfstijl is heerlijk, je vliegt door het boek heen en het is amper weg te leggen. De manier van schrijven is gewoon heel goed. Het hele boek slokt je op en neemt je mee in een wereld waarvan je hoopt dat die nooit werkelijkheid zal worden.

Eindoordeel:

Ik vond het echt een geweldig boek en het eerste wat ik dacht toen ik het uit had… Waarom heb ik dit boek niet eerder gelezen! Ik ben heel benieuwd naar het tweede deel in ieder geval.

Een gedachte over “Recensie: Angelfall van Susan Ee

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.