Recensie: Saga

Titel: Saga Volume 1
Auteur:
Brian K. Vaughan en Fiona Staples
Pagina’s:
160
Taal:
Engels
Uitgever:
Image Comics
Het verhaal
:

When two soldiers from opposite sides of a never-ending galactic war fall in love, they risk everything to bring a fragile new life into a dangerous old universe.

From New York Times bestselling writer Brian K. Vaughan (Y: The Last Man, Ex Machina) and critically acclaimed artist Fiona Staples (Mystery Society, North 40), Saga is the sweeping tale of one young family fighting to find their place in the worlds. Fantasy and science fiction are wed like never before in this sexy, subversive drama for adults.

This specially priced volume collects the first six issues of the smash-hit series The Onion A.V. Club calls “the emotional epic Hollywood wishes it could make.”

Mijn recensie:

Dit is mijn eerste graphic novel, ik heb al wel een poging gedaan met The walking dead maar nog niet afgemaakt ( ga ik echt nog wel doen want die is ook heel goed ). Maar ik ben verslaafd hoor! Het verhaal is super spannend en het ziet er gewoon ontzettend mooi uit.

Laat ik beginnen met het verhaal, je valt er echt meteen midden in, je weet in het begin niet veel meer dan dat er een oorlog is. Tussen wie en wat dat lees je gaandeweg het verhaal. Al geloof ik niet dat ik al alles weet nu ik het eerste deel uit heb. Het verhaal schakelt tussen een aantal verschillende karakters waarvan ik denk dat zij de hoofdpersonages zijn. Ik had verwacht dat ik het verwarrend zou vinden maar dat was eigenlijk helemaal niet zo. Het leek eigenlijk net of ik een serie aan het kijken was.

De personages zijn voor iemand die gewend is om boeken te lezen redelijk oppervlakkig, maar dat betekend niet dat je geen binding met ze kan vinden. Ik heb al wel mijn favoriete personages en er zijn er een aantal die ik eigenlijk wel kan schieten haha.

Het graphic gedeelte ziet er echt super gaaf uit, heel mooi en levensecht. Ook hier heb je bijna het gevoel dat je een serie zit te kijken. Het is wel een graphic novel voor volwassenen, er zit een hoop geweld in en ook seks wordt niet gemeden.

 

Eindoordeel:

Het was mijn eerste uitstapje naar de wereld van de graphic novels maar zeker niet mijn laatste en op mijn wishlist staan in ieder geval de volgende delen!

Author

annabel@hetlevenvaneenboekenworm.nl

Comments

16 maart 2015 at 12:28

Dit wil ik ook zo graag lezen! Tot nu toe hoor ik er alleen maar goede verhalen over 🙂16 maart 2015 at 20:18

hoor alleen maar goeds over deze graphic novels. wil deze zeker lezenGeef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

%d bloggers liken dit: