recensie: Ik ben de nacht van Ethan Cross

Titel: Ik ben de nacht
Auteur:
Ethan Cross
Pagina’s:
436
Taal:
Nederlands
Uitgever:
Boekerij

Het verhaal:

Wil je met me spelen? Mijn naam is Francis Ackerman jr. Ik ben wat men wel een seriemoordenaar noemt. Al mijn slachtoffers krijgen een eerlijke kans, ik dood niet zomaar. Ik speel een spel met ze. Wie wint, overleeft. Ik heb nog nooit verloren. De meeste mensen zullen van mij gruwen. Sommigen zullen mij aanbidden. Zij zijn net als ik. Maar iedereen zal zich mij herinneren. Mijn naam is Francis Ackerman jr. Ik ben de nacht, en ik wil een spel met je spelen. ( van: Goodreads )

Mijn recensie:

Het verhaal algemeen:

Ik werd aangetrokken door de  mooie en gave kaft van dit boek en nadat ik de beschrijving op de achterkant had gelezen was ik helemaal verkocht. Het is waarschijnlijk een ander boek dan je gewend bent van mij maar ik leer om wat meer buiten mijn comfort zone te lezen.

Het verhaal is eigenlijk vanaf de eerste pagina al spannend, het grijpt je bij de strot en je kan niet anders dan hopen dat de slachtoffers het gaan overleven. Het is net als bijvoorbeeld de titanic kijken, je hoopt telkens op een betere afloop tegen beter weten in. Zo werkt dat ook met dit boek. Telkens hoop je dat het toch anders zal gaan, dat het slachtoffer dit keer wel gaat winnen. Om vervolgens al je hoop als sneeuw voor de zon te zien verdwijnen.

Het verhaal heeft ook een geweldige plottwist die ik echt niet aan zag komen. Dat maakt dit boek ook zo goed, telkens denk je te weten hoe het zit. Maar dan gebeurt er weer iets anders wat je op een ander spoor zet.

De personages:

De personages zijn goed uitgewerkt, je krijgt ruim de tijd om ze te leren kennen en te leren over hun achtergrond. Het is een boek dat je leert om niet altijd maar zwart wit te denken en echt verder te kijken. Dat maakt de personages zo goed, dat je denkt dat iemand goed is wil niet meteen betekenen dat die persoon ook echt goed is.

Dat zorgt ervoor dat de personages niet gaan vervelen en je steeds weer verassen.

De Schrijfstijl:

Je vliegt echt door dit boek heen, dat komt misschien ook wel omdat het boek niet groot is, maar het is gewoon ontzettend goed geschreven. Het pakt je echt en ik vond het vooral erg fijn dat de hoofdstukken niet enorm lang waren. Dat zorgt ervoor dat je sneller denk: Ach nog één hoofdstuk voor ik ga slapen.

Eindoordeel:

Dit boek zet je aan het denken en bezorgd je toch minstens één slapeloze nacht door alle gruweldaden die erin voorkomen. Maar het is echt een aanrader!

Author

annabel@hetlevenvaneenboekenworm.nl

Comments

20 maart 2015 at 09:25

Ik heb deze nog op mijn lijstje staan. Mooie recensie!20 maart 2015 at 11:21

Het uiterlijk van dit boek had mijn interesse ook gewekt. Ik was bang dat het boek daardoor juist een tegenvaller zou zijn. Maar nu ben ik om en ga ik hem ook halen! 🙂Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

%d bloggers liken dit: