Super Six Saturday: boekgewoontes

Zoals elke zaterdag doe ik mee aan de Super Six Saturday van Book Babbles. Deze week is het thema boekgewoontes. Daar moest ik eigenlijk best wel even over nadenken, want tja het zijn gewoontes dus ik merk soms niet eens dat ik het doe.

1. Kijken hoeveel hoofdstukken een boek heeft. Nee ik lees niet de laatste pagina maar ik vind het fijn om te weten hoeveel hoofdstukken een boek heeft. Ik denk niet in bladzijdes maar in hoofdstukken. Zo bepaal ik of ik nog veel verder wil lezen ‘s avonds of juist niet en het boek weg leg.

2. Kijken hoe lang een hoofdstuk nog is, ook dit doe ik regelmatig. Even kijken hoe lang een hoofdstuk is.Net als hierboven bepaal ik aan de hand daarvan vaak of ik nog een hoofdstuk ga lezen ja of nee.

3. Hele dikke boeken soms in delen lezen, boeken als A game of thrones bijvoorbeeld. Ik krijg dat niet altijd in één keer voor elkaar. Soms lees ik dan een snel boek tussendoor en duik dan weer in het dikke boek.

4. Ik kan niet ver van tevoren bepalen wat ik ga lezen. Wat je soms ziet bij mensen die zo’n mooie TBR maken voor een maand. Ik kan dat dus niet, nou ja ik kan dat wel maken maar ik hou me daar eigenlijk nooit aan. Ik lees waar ik op dat moment zin in heb.

5. Ik moet ook altijd alle boeken in een serie lezen, ook al vind ik er weinig aan. Ik kan niet aan een serie beginnen en het niet afhebben.

6. Ik moet in een boekenwinkel soms een boek even oppakken, niet altijd omdat ik wil weten waar het over gaat. Maar gewoon om het even te voelen.

Wat zijn jouw boekgewoontes?

Author

annabel@hetlevenvaneenboekenworm.nl

Comments

21 maart 2015 at 10:11

Kijken hoe lang een hoofdstuk nog is, doe ik ook. Daar was ik zelf niet opgekomen.22 maart 2015 at 19:36

Kijken hoelang een hoofdstuk is doe ik ook wanneer ik weet dat ik niet veel tijd meer heb. Ik stop immers liefst aan het einde van een hoofdstuk en niet halverwege. Vooraf beslissen wat ik ga lezen kan ik net als jij ook niet. Recensiemateriaal heeft uiteraard voorrang, maar verder kijk ik enkel naar het boek waar ik op dat specifieke ogenblik zin in heb.Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Liebster award deel 2

23 maart 2015

%d bloggers liken dit: