Recensie: A darker shade of magic van V.E. Schwab

Titel: A darker shade of magic
Auteur:
V.E. Schwab
Pagina’s:
400
Taal:
Engels
Uitgever:
Titan books

Het verhaal:

Kell is one of the last Travelers—rare magicians who choose a parallel universe to visit.

Grey London is dirty, boring, lacks magic, ruled by mad King George. Red London is where life and magic are revered, and the Maresh Dynasty presides over a flourishing empire. White London is ruled by whoever has murdered their way to the throne. People fight to control magic, and the magic fights back, draining the city to its very bones. Once there was Black London – but no one speaks of that now.

Officially, Kell is the Red Traveler, personal ambassador and adopted Prince of Red London, carrying the monthly correspondences between royals of each London. Unofficially, Kell smuggles for those willing to pay for even a glimpse of a world they’ll never see. This dangerous hobby sets him up for accidental treason. Fleeing into Grey London, Kell runs afoul of Delilah Bard, a cut-purse with lofty aspirations. She robs him, saves him from a dangerous enemy, then forces him to another world for her ‘proper adventure’.

But perilous magic is afoot, and treachery lurks at every turn. To save all of the worlds, Kell and Lila will first need to stay alive — trickier than they hoped. (van: Goodreads )

Mijn recensie:

Het verhaal algemeen:

Dit is mijn eerste kennismaking met V.E. Schwab, ik had al zoveel gelezen over dit boek op internet en het boek stond ook hoog op de lijstjes van veel Booktubers. Het idee over verschillende versies van Londen sprak me eigenlijk meteen al aan. Ik ben een groot fan van deze stad en was benieuwd hoe dit in het verhaal tot zijn recht zou komen.

Het verhaal wordt verteld vanuit verschillende personages, maar de hoofdpersoon is Kell. Kell is één van de twee personen die tussen de verschillende Londens kan reizen en wordt vooral gebruikt als boodschapper door de verschillende koninklijke families. Kell komt uiteindelijk een dief tegen genaamd Lila, zij wil graag reizen en meer zien van de wereld. Met veel tegenzin neemt Kell haar mee naar de verschillende Londens.

Ik vond het verhaal echt heel goed in elkaar zitten, je kon echt merken dat de schrijfster veel tijd heeft gestoken in het creëren van de verschillende versies van Londen en je kon ze zo voor je zien. Het verhaal bouwt langzaam aan op, hierdoor zit er niet meteen vaart in maar het is wel noodzakelijk om de wereld goed te leren begrijpen en op het einde ook het verhaal nog te kunnen volgen.

Maar als er vaart in het verhaal komt, lijkt het net of je in een achtbaan bent gestapt. Je valt van de ene spannende gebeurtenis in de andere en zit eigenlijk continue op het puntje van je stoel.

De personages:

Je ontmoet door het reizen van Kell een hoop personages, sommige zijn belangrijk en andere zijn personages die je slechts één keer tegen komt. De personages die wel belangrijk zijn, zijn goed uitwerkt en je krijgt een goed beeld van hoe ze eruit zien en hier een daar leer je ook wat meer over hun gedachtegang.

Ik vind Kell echt een geweldig personage, stiekem heb ik er wel een bookcrush bij. Hij doet niks zonder reden al weet je niet meteen wat zijn redenen zijn. Ondanks dat je steeds meer over hem te weten komt blijft hij altijd een beetje mysterieus.

Lila is ook echt een geweldig personage, ik hou van sterke vrouwelijke personages en zij is zeker geen uitzondering. Lila laat zich niet onder sneeuwen en weet haar mannetje wel te staan. Aan het einde van het boek denk ik dat ik iets te weten ben gekomen over haar wat ze zelf ook nog niet weet. Maar of dit ook echt zo is hoop ik in een volgend boek te lezen.

De Schrijfstijl:

De schrijfstijl is mooi en gedetailleerd, ik moest er in het begin wel een beetje aan wennen en het duurde daarom ook even voor ik in het boek zat. Maar als je eenmaal gewend bent aan de schrijfstijl ga je in een rap tempo door het boek heen. De schrijfstijl is een grote reden dat ik dit boek zo ontzettend goed vind.

Eindoordeel:

Een heel goed boek, zeker een mooie opzet voor meerdere delen. Ik weet niet precies hoeveel delen er gaan verschijnen. In ieder geval 3 heb ik gelezen op twitter maar ik ben fan dus ik kan niet wachten op deel twee!

Author

annabel@hetlevenvaneenboekenworm.nl

Comments

25 maart 2015 at 19:41

De verschillende versies van Londen spreken mij ook wel aan , ik hoop dit boek vlug te kunnen lezen31 maart 2015 at 10:12

Ik wil dit boek zo graag lezen! Ik wil graag de hardcover editie kopen, want die kaft vind ik gewoon veel mooier, haha. Maar hij is best wel prijzig :cGeef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

%d bloggers liken dit: