Recensie: Stem van de zee ( Eiland in de mist #1 ) van Mara Li

Titel: De stem van de zee
Auteur:
Mara Li.
Pagina’s:
Taal:
Nederlands
Uitgever:
Storm Publishers

Het verhaal:

‘Ik ben in de zee geboren. In de nacht dat mama moest bevallen, rolden de golven als reuzen naar het strand en krijste mijn moeder als de meeuwen. Ze riep net zo lang om de zee tot mijn vader er gehoor aan gaf en haar zwoegende lichaam in zijn armen naar buiten droeg. Daar lag ze in een witte jurk op haar rug in de modder, haar benen wijd in de branding. De golven trokken me naar buiten. Voordat mijn vader me vast kon grijpen, had ik al kennis gemaakt met het zilte water.’

Nimue kent haar moeder slechts uit verhalen. Na een allesverwoestende storm besluit ze om samen met haar broertje Arthur naar haar op zoek te gaan. Tijdens hun reis ontdekken ze dat hun familiegeschiedenis heeft geleid tot een gevecht tegen een ziekte die de mensheid lijkt uit te roeien. Zullen ze hun moeder vinden? Kunnen ze het opnemen tegen hun nietsontziende oom? En welke rol geeft hun afstamming aan Arthur en Nimue zelf? ( van: Goodreads )

Mijn recensie:

Het verhaal algemeen:

Ik merkte echt aan dit boek dat dit een eerste deel in een serie is. Dit boek is echt de opzet voor de rest van de trilogie. Daardoor kwam het voor mijn gevoel een beetje langzaam op gang. Ik had echt even tijd nodig om in dit verhaal te komen en het ook echt goed te vinden.

Eenmaal halverwege het boek als het echt spannend wordt, greep het me ook echt. Toen wilde ik eigenlijk niet meer stoppen met lezen en weten hoe het verder zou gaan. Aangezien er nog twee boeken komen is het zeker geen verassing dat het einde je echt op het puntje van je stoel houd en je eigenlijk het liefst meteen verder zou willen in deel twee.

 De personages:

Ook aan de personages moest ik even wennen, je moet ze even leren kennen voor je ze gaat waarderen maar het zijn wel personages die je bij blijven. Het verhaal dat ze je vertellen, vertellen ze op zo’n manier dat je eigenlijk graag wil weten wat ze nog meer te vertellen hebben.

De personages zijn niet saai, ze maken van alles mee, maken beslissingen en vechten voor hun leven. ( soms letterlijk ). Dat maakt ze tot personages waar je om gaat geven, ook het feit dat je stukje bij beetje wat meer achtergrond krijgt zorgt ervoor dat je ze beter leert kennen.

De Schrijfstijl:

Ik vond de schrijfstijl meteen prettig. Er worden bepaalde dingen goed uitgelegd en over andere dingen hoop ik meer te lezen in de volgende boeken. Het wordt op een manier geschreven waardoor je zelf het gevoel bent dat je het verhaal mee beleeft, alsof je een extra karakter in het boek bent die meereist met de hoofdpersonages.

Eindoordeel:

Een mooie opzet voor een mooie trilogie, ik ben heel benieuwd naar de volgende delen.

Author

annabel@hetlevenvaneenboekenworm.nl

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Boekpresentatie Hitte

30 maart 2015

%d bloggers liken dit: