Dutch Comic Con!!!!

Dag 1

Eindelijk was het dan zo ver, naar maanden wachten en voorpret ging Dutch Comic Con van start. Zoals vele weten staat Comic Con niet alleen in het teken van comics maar ook van games, series, films en cosplay.

De wekker ging al vroeg ( half 8 ) vooral omdat ik de avond ervoor op het young-adult gala was. Maar ik stond toch vrolijk op, snel douchen en eten en alle spullen pakken die ik mee wilde nemen. Voor ik het wist stonden de vrienden waar ik mee, mee mocht rijden voor de deur. Eindelijk gingen we op weg. Ik was helemaal hyper want het eerste wat we zouden gaan doen was in de rij voor een foto op met Osric Chau ( Kevin tran, Supernatural ). Nou had ik hem al eens ontmoet op Asylum vorig jaar maar toen ben ik samen met mijn moeder op de foto gegaan en nu ging ik alleen!

Eenmaal binnen kregen we een mooi ( ahum ) oranje bandje om en was het tijd om op zoek te gaan naar de rij. Nou ik kan je vertellen toen ik die zag zonk de moed me toch een beetje in de schoenen.  Zouden er nog wel foto ops zijn tegen de tijd dat wij vooraan stonden? De rij ging tergend langzaam, ze hadden immers maar één persoon neergezet voor de verkoop van de ops. Natuurlijk niet echt slim voor een evenement waar op zaterdag maar liefst 16.000 man liep! Maar goed dat mocht de pret niet drukken, we hebben ons gewoon door de rij heen gekletst en na het aanschaffen van een kaartje voor de op even samen een vreugdedansje gedaan.

We hadden besloten dat we ofwel op dag 2 een handtekening zouden gaan halen of misschien nog die dag maar dat lag een beetje aan de dealersroom. Want na al dat wachten was het toch wel echt tijd om te gaan shoppen! Nou dat hebben we geweten want we hebben er twee uur over gedaan om door deze zaal te schuifelen. We leken serieus wel een horde zombies die gestaag op hun prooi afgingen. Maar ook dit nam niks weg van ons enthousiasme want ik heb echt mijn ogen uitgekeken. Het eerste wat ik kocht waren twee funko pops van Crowley met rode ogen en Sam! ( Nu ontbreken alleen Castiel en Charlie nog aan mijn verzameling.). Daarna kwam de miskoop van de beurs een verassingstasje van Supernatural, tja er zaten 3 buttons en een sleutelhanger in…… Maar goed dat was nou eenmaal zo. Verder heb ik in de dealersroom niks meer gekocht die dag. Ik heb super veel gave dingen gezien zoals Walking dead monoply ( serieus wat koop je dan? ), een hele hoop Game of Thrones dingen en voor mijn dochter een hoop My little pony’s! Na al dit shopgeweld was het tijd om even wat te gaan eten. We namen een broodje Batman ( broodje unox haha ) en gingen lekker ergens op de grond zitten. Ik kan je vertellen ik heb heel wat afgekletst die dag, een wonder dat ik nog een stem had.

Na het eten gingen twee mensen weer naar huis, ze hadden het wel gezien en ging ik samen met mijn groepje verder. Ook in de tweede hal stonden nog een aantal kraampjes met strips en merchandise. Nu lees ik The walking dead ( althans ik heb het eerste boek liggen…. ) maar dan wel in het Engels. Helaas hadden ze die alleen in het Nederlands bij de stands met stripboeken. Na deze kraampjes besloten we toch maar in de rij te gaan voor de handtekening, ofwel tijd voor zenuwen……

Het is geen geheim dat ik groot fan ben van Supernatural en ik vind Kevin Tran een ontzettend leuk karakter. Dus ja de kans om tegenover hem te staan bracht hier en daar wat zenuwen met zich mee. Toen ik eenmaal aan de beurt was, was ik bang dat ik niks kon zeggen maar ik verraste mezelf! Na dat ik beleefd een hand kreeg en mezelf had voorgesteld vertelde ik dat hij als enige met twee handtekeningen in mijn Supernatural boek zou staan. Hij vroeg waar ik hem eerder had gezien en vertelde over Asylum vorig jaar. Zelf zei hij toen al dat het daar ontzettend druk is en dat hij het jammer vond dat hij daar maar weinig tijd had voor de fans. Daarna vertelde ik nog dat ik daarom dit jaar naar Jibcon ging en zei hij: Then I’ll see you in Rome. Waar ik nog even aan toevoegde dat ik straks ook nog bij de foto shoot aanwezig zou zijn haha. Tja ik kan je vertellen toen ik wegliep was ik een heel bij meisje, voelde me echt weer even 12 jaar oud haha.

Osric handtekening

In de rij van de handtekening hadden we gesproken met een groepje meisjes voor ons en die vertelde over de American book centre dus ja daar moes t ik natuurlijk ook even langs! Ik heb er uiteindelijk niks gekocht. Boeken heb ik echt even genoeg! En de strips waren of ongelooflijk duur, of niet degene die ik moest hebben. Ze hadden The walking dead boek 1 en daarna 3 tja ik moet nummer twee hebben…..

We hebben daarna nog een rondje dealer room gedaan, daar was het nu een stuk rustiger en daarna was het tijd voor de rij die gigantisch was voor de foto op. Jeetje wat was die rij lang! Ik geloof niet dat ze op DCC verwacht hadden dat hij zo populair was! Maar goed ook hier hadden we een leuk groepje voor ons staan en hebben we lekker gekletst over vanalles. Zoals hoe wilde we op de foto…… tja geen idee. Ik ben altijd jaloers op al die “knuffel” foto’s die ik voorbij zie komen maar ik was bang dat ik veel te zenuwachtig zou zijn om dat te vragen….. Nou niet dus! Ik heb het gevraagd, kreeg meteen Of course te horen en voor ik het wist was de foto gemaakt. Ik vertelde dat ik super zenuwachtig was om dat te vragen en kreeg spontaan nog een knuffel.  Ja ik beken ik was even een klein beetje verliefd op Osric!  Na de foto zijn we naar huis gegaan met nog een pit stop bij de Mcdonalds om wat te eten. Wat was ik moe en gaar toen ik thuiskwam haha.

En hier natuurlijk het bewijs dat ik de foto echt is gemaakt!

Osric op

Dag 2:

Nou dat uurtje minder hakte er meteen goed in zeg. Maar ja we hadden nog een dag comic con te gaan en vandaag zou ook mijn man meegaan. We hebben vrienden opgepikt en gingen weer op weg. Nu was mijn man in Steampunk outfit dus die moest zich eerst nog half aankleden in de parkeergarage en daarna gingen we weer op weg naar de ingang. Ik merkte eigenlijk meteen al wel dat het minder druk was die dag. We zijn eerst bij de auto’s gaan kijken ( de Delorean uit back to the future, twee batmobiles en de auto uit Ghostbusters ben even de naam kwijt ). Daarna zijn we eerst naar de dealerrroom gelopen, het was er heel rustig dus konden we op ons gemak langs de kraampjes. De dag ervoor had ik al twee t-shirts gezien die ik heel gaaf vond, eentje van Daryl Dixon en eentje van Game of Thrones dus die heb ik meteen meegenomen omdat het de vorige dag zo druk was bij die stand. Vervolgens kwamen we bij een stand met manga’s nu wil ik al heel lang Death Note lezen en daar hadden ze het eerste deel! Dus die ook meteen meegenomen. Alle Supernatural funko pops waren uitverkocht dus geen Castiel voor mij dit keer. Omdat het niet zo druk was in de dealerroom zijn we daarna naar het panel van Michael Culdtiz ( the walking dead ) gegaan. Dat was echt super leuk, veel inside jokes over the walking dead en natuurlijk werd ook even de season finale besproken waarbij hij zei dat hij iedereen zou vermoorden en hij alleen over zou blijven haha. Op de vraag met wie uit de serie hij van rol zou willen ruilen zei hij met baby Judith she’s just lying around all day. Het was in ieder geval echt ontzettend leuk en k ben heel bij dat ik gegaan ben.

Walking dead 1 Walking dead 2

 

 

 

 

 

Na het panel zouden we naar de film Horns gaan kijken, nou ja ik heb tien minuten gezien en we zijn toen weer weg gegaan. Was het verhaal dan zo slecht? Nee maar ik verstond er niks van en omdat de zaal echt serieus slecht was ingedeeld ( alle stoelen stonden recht achter elkaar ), kon je de ondertiteling ook niet lezen. Tja dan haak ik af daar ben ik eerlijk in. Dus wat doe je dan…. Nog maar een rondje dealerroom haha.

Daarna zijn we lekker pannels gaan kijken want ja laten we eerlijk zijn we hadden verder niet heel veel meer te doen en moesten nog tot  kwart over 4 wachten op het panel van Osric. Maar ik moet zeggen dat ik dit misschien wel één van de leukste dingen vond die we die dag gedaan hebben! We kregen eerst nog een klein stukje panel mee van Joseph Gatt ( o.a. Teen wolf, Game of Thrones ) dat was erg leuk, hij vertelde ook heel openlijk over het feit dat hij een bepaalde ziekte heeft waardoor hij geen haargroei heeft en dat dit soms lastig is om een goede rol te krijgen. Zijn ultieme droomrol zou een Bond villain zijn!

Na Joseph kwam Mark Ryan, hij is onder ander Bumbelbee in Transformers. Ik vond zijn panel wel grappig maar ik moet eerlijk zijn dat het niet helemaal mijn ding was. En als laatste voor Osric kwam Marnix v/d Broeke, nou van hem had ik nog nooit gehoord en in eerste instantie verwachtte ik er ook niet heel veel van. Maar het was super leuk, hij bleek een weerwolf te zijn geweest in Harry Potter een Silence in Dr Who en hij speelde Death in de Discworld films van Terry Pratchett. Bij zijn panel heb ik echt gelachen en het was ook super interessant, je hoorde veel over het spelen van wezens en ook hoe zenuwachtig hij was om te spelen met grote acteurs. Ik vond het echt super leuk!

Ondertussen was het ook heel druk geworden met onder andere de bekende regenjasjes ( Castiel cosplayers ) en andere Supernatural fans. Ik geloof niet dat ik zoveel geluid heb gehoord als bij het panel van Osric haha. Degene die het panel leidde gaf ook toe dat hij niet verwacht had dat hij zo populair was maar zelfs hij vond hem leuk! Hij kwam op in een Peter Pan outfit want ook Osric doet graag aan Cosplay. Van een groep meiden van een nederlandse facebook groep kreeg hij een goodiebag met daarin onder andere klompen! Hij trok ze ook aan haha, in eerste instantie zaten ze nog aan elkaar en kon hij niet lopen en op een gegeven moment heeft hij ze ook uit gedaan omdat ze niet lekker zaten haha. De vragen bleven maar komen en Osric vertelde over zijn eerste ontmoeting met Mark Sheppard ( Crowley ) en dat hij dacht dat Mark hem helemaal niet aardig vond. Ook vertelde hij over de tweede ontmoeting op San Diego Comic Con en dat Mark hem daar mee backstage genomen had. Het panel liep natuurlijk gigantisch uit, maar niemand leek dat echt erg te vinden. Veel te snel was het alweer voorbij….

Osric 11 Osric 10 Osric 9 Osric 8 osric 3 osric 4 Osric 5 Osric 6 Osric 7 Osric 2 osric 1

 

Ik heb een ontzettend leuk en geweldig weekend gehad en ik weet zeker dat ik volgend jaar weer ga en zeker weer twee dagen!

En natuurlijk mijn aankopen!

GOT shirt Supernatural Walking dead shirt

Crowley en Sam

4

Ben jij ook op Comic Con geweest en zo ja vond je het leuk? En wat was jou hoogtepunt van de dag/weekend?

 

 

 

 

Author

annabel@hetlevenvaneenboekenworm.nl

Comments

31 maart 2015 at 16:01

Leuk verslag, die foto met Osric is echt gaaf, volgend jaar wil ik misschien ook wel met een beroemdheid op de foto 🙂 Ik vond denk het leukste de Q&A met Giancarlo Esposito en het op de foto gaan met allemaal toffe cosplayers 🙂1 april 2015 at 13:28

Super leuk verslag! En Omg, zo jaloers op je foto met Osric, hahah :p Volgende keer wil ik ook het gehele weekend gaan! En ik heb zelf geen Supernatural Funko POP!’s gevonden, dat is dan wel weer jammer – maar het was ook zo ontzettend druk dat ik er misschien wel overheen heb gekeken ^^”    annabel
    1 april 2015 at 13:49

    Volgens mij waren de funko pops van Supernatural ook echt heel snel uitverkocht en hadden ze er niet zo heel veel van. Ik ben ook echt zo blij met mijn foto met Osric haha, best een beetje trots op mezelf dat ik om een hug heb durven vragen haha.3 april 2015 at 11:29

Wat leuk om je verslag te lezen. Ik ben er jammer genoeg niet geweest, maar vind het wel leuk om nu via alle verslagen mee te genieten. Ondertussen tel ik volop af naar eind april want dan is het tijd voor de Antwerp Convention. Leuk dat je man ook een Steampunk fan is. Ik hoop mijn eigen Steampunk-outfit af te krijgen tegen de conventie. Tof dat je het gevraagd hebt voor die knuffelfoto was hij is super leuk geworden.Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

%d bloggers liken dit: